Jurnalistul Marius Tucă va prelua postul de radio Smart FM

0
0

Marius Tucă va prelua postul de radio Smart FM, înfiinţat de scriitorul şi dramaturgul Valentin Nicolau, şi vrea să continue să construiască în domeniul media, după cum a declarat jurnalistul pentru Mediafax.

În acest sens, Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) şi-a dat, în şedinţa de marţi, acordul prealabil prevăzut de legislaţia audiovizualului pentru modificarea structurii acţionariatului societăţii Radio Smart SRL, care deţine licenţa audiovizuală a postului de radio Smart FM, ce emite în prezent în Bucureşti, pe 107,3 FM.

Astfel, din acţionariatul societăţii va ieşi Angelica Nicolau, văduva lui Valentin Nicolau, care deţine 100% din părţile sociale ale Smart FM. Toate aceste părţi sociale deţinute de Angelica Nicolau vor fi cesionate jurnalistului Marius Tucă (99,0196%) şi soţiei acestuia, Neguţa Tucă (0,9804%). Aceştia nu au fost prezenţi la şedinţa CNA de marţi.

Marius Tucă: „Îmi doream de acum 30 de ani să am un radio“

Contactat de agenţia Mediafax, Marius Tucă a spus că va prelua Smart FM de la familia Nicolau, pentru că îşi doreşte de 30 de ani să aibă un post de radio.

„Îmi doream încă de acum 30 de ani să am un radio şi să-i spun Radio Pupăza din Tei (...) Nu va fi Radio Pupăza din Tei, dar se va păstra ceva din spiritul acesta de a anunţa lucrurile cele mai importante şi de ultimă oră. Titlul radioului (n.r. - Smart FM) ne defineşte. Titlul radioului defineşte foarte bine ce vrem să facem. Vrem să facem totul smart, fie că este vorba de muzică sau civilizaţie“, a declarat Marius Tucă.

El a spus că îşi doreşte să continue să construiască în domeniul media. „Vreau să am un radio. Am şi un site, www.mariustuca.ro, şi vreau să construiesc“, a spus Marius Tucă, glumind că, dacă nu mai poate să apară la televizor, va apărea la radio. „Vreau să fac un radio aşa cum am construit în presa din România. Va fi un radio aparte, un radio marca Marius Tucă“, a mai spus jurnalistul.

Fosta echipă de la „Jurnalul Naţional“ îl va ajuta pe Tucă

Acesta a precizat că profilul postului de radio Smart FM nu se va schimba. „Se va păstra ce este mai bun de la Smart FM. Partea de muzică va fi mai bună şi vor fi programe“, a explicat Marius Tucă, precizând că are multe idei privind Smart FM, însă, în primul rând, trebuie să fie construit studioul acestui post de radio. „Trebuie să construim un studio al nostru“, a spus jurnalistul.

În ceea ce priveşte echipa Smart FM, Marius Tucă a spus că va miza şi pe cea care lucrează în prezent la site-ul www.mariustuca.ro (n.r. - care, din luna aprilie, s-a transformat într-o publicaţie online) şi care este formată din foşti angajaţi ai cotidianului Jurnalul Naţional, pe care Tucă l-a condus timp de 22 de ani.

De asemenea, din echipa Smart FM vor face parte personalităţi din fiecare din domeniile care se vor reflecta în grila acestui post de radio.

Totodată, familia Nicolau va continua să fie alături de Smart FM, având în vedere că acest post de radio a fost înfiinţat de Valentin Nicolau, dramaturg, scriitor, fondator al editurii Nemira şi fost preşedinte-director general al TVR. Nicolau a decedat pe 13 ianuarie, la vârsta de 54 de ani, în urma unui stop cardio-respirator.

Pe de altă parte, echipa Smart FM va participa la un concurs de frecvenţe radio pe care Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) îl va organiza în luna noiembrie.

„Vom participa pentru că ne interesează ca Smart FM să se audă în mai multe locuri din România“, a spus Marius Tucă.

Întrebat dacă are în plan la un moment dat şi lansarea unei televiziuni, Marius Tucă a spus că nu se poate vorbi în momentul acesta despre aşa ceva. „Vrem să construim. Până acolo e cale lungă“, a spus Tucă.

În ceea ce priveşte partea financiară a proiectelor sale din media, Marius Tucă a spus că se va baza pe încasări din publicitate şi proiecte conexe. „Încercăm să supravieţuim“, a mai spus jurnalistul.

Marius Tucă a anunţat, în luna februarie, că a decis să îşi dea demisia din funcţia de director editorial al cotidianului Jurnalul Naţional, o publicaţie la care a lucrat în ultimii 22 de ani, au declarat la momentul respectiv mai multe surse din trustul Intact, care deţine şi acest ziar. Marius Tucă nu a precizat care au fost motivele care au stat la baza deciziei sale.

Ulterior, Marius Tucă s-a preocupat de dezvoltarea propriului site. În luna aprilie, site-ul mariustuca.ro s-a transformat într-un ziar online.

Postul Smart FM emite în Bucureşti pe frecvenţa 107,3 FM, fiind lansat în anul 2007. Programele postului Smart FM pot fi ascultate şi pe site-ul www.smartfm.ro.

Despre publicul ţintă al Smart FM, fondatorul acestuia, Valentin Nicolau, spunea că este reprezentat de elitele intelectuale: „Smart FM are rolul de a convinge oamenii, elitele intelectuale, că pot găsi în Smart un radio care le poate oferi informaţia necesară“.

TV


Ultimele știri
Cele mai citite