Marius Tucă a demisionat de la „Jurnalul Naţional“, după 22 de ani

0
0

Jurnalistul Marius Tucă şi-a dat demisia de la conducerea ziarului „Jurnalul Naţional“, unde avea funcţia de director, potrivit gandul.info, citat de Paginademedia.ro.

După mai bine de două decenii la „Jurnalul Naţional“, Marius Tucă şi-a anunţat colegii că demisionează, miercuri seară, în cadrul unei şedinţe editoriale, au declarat, pentru gandul.info, membri ai redacţiei.

Potrivit informaţiilor obţinute de „Adevărul“, de când „Jurnalul Naţional“ se confruntă cu probleme financiare, Marius Tucă a încercat să convingă patronatul să preia el ziarul, însă fără succes. Pe 25 februarie, acesta a avut o ultimă discuţie cu patronatul, în cadrul căreia a propus trei soluţii de „salvare“ a cotidianului, între care şi revenirea la formatul iniţial (A3), dar niciuna nu a fost acceptată, motiv pentru care jurnalistul a decis să demisioneze. 

Amintim că pe 15 decembrie 2014, cotidianul „Jurnalul Naţional“ a renunţat la formatul A3 pentru cel A4, însă şi-a păstrat numărul de pagini (16). De asemenea, la începutul anului, Tribunalul Bucureşti a admis cerea înaintată de Intact Publishing, compania care editează ziarul, pentru intrarea în insolvenţă, fiind pentru a doua oară în această situaţie, după ce în 2012, Editura Intact, care deţinea atunci titlul, şi-a cerut insolvenţa chiar înainte ca marca să fie scoasă la licitaţie pentru neplata unor datorii, conform Paginademedia.ro.

TV


Ultimele știri
Cele mai citite