Show-ul „iUmor“, amendat de CNA: „Nu cred că e de râs faptul că vine unul şi se laudă că şi-a bătut prietena sau nevasta“. Cum se apără Antena 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Show-ul „iUmor“ a fost amendat de CNA FOTO Antena 1
Show-ul „iUmor“ a fost amendat de CNA FOTO Antena 1

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a amendat Antenei 1 pentru şase ediţii ale emisiunii „iUmor“, difuzate în primăvară, din cauza limbajului vulgar folosit în show.

Forul audiovizual a analizat în şedinţa din 18 septembrie mai multe fragmente din emisiuna „iUmor“, de la Antena 1, şi a  decis să o amendeze cu 40.000 de lei, pentru avalanşa de „glume“ şi remarci fără perdea, nepotrivite pentru ora 20.00, scrie Pagina de Media.  

„Cu tot stand-up-ul prezentat, faptul că unul vine şi se laudă că şi-a bătut prietena sau nevasta, nu cred că este de râs. Cred că trebuie să existe totuşi nişte limite. Se pot face glume şi fără sex sau fără bătăi“, a argumentat Monica Gubernat, membru CNA. 

Pe de altă parte, Norina Ionescu, reprezentantul Antenei 1, a declarat că „România este o ţară destul de ipocrită şi pudibondă“, considerând nedreaptă amenda aplicată. 

„Mie mi s-a părut mult mai curat acest sezon faţă de ce aţi amendat şi sesizat până acum. România, din păcate sau din fericire, este o ţară destul de ipocrită şi destul de pudibondă. Aş vrea să vedem şi dintr-o altă perspectivă ceea ce a fost, de fapt, la televizor. Umorul e foarte subiectiv, vulgaritatea la fel. Care este limbajul sancţionat, ce trebuia să mai fie bip-at? Dacă ne raportăm la revelioanele din anii '80, normal că amendăm tot“, a spus Norina Ionescu. 

Legislaţia invocată:

Codul Audiovizual: Art. 18 - (1) Nu pot fi difuzate în intervalul orar 6,00 - 23,00 producţii care prezintă:

a) violenţă fizică, psihică sau de limbaj, în mod repetat sau cu un grad mare de intensitate sau gravitate;

b) scene de sex, limbaj sau comportament trivial, vulgar sau obscen;

Legea audiovizualului: Art. 39 - (2) Difuzarea în serviciile de televiziune şi de radiodifuziune a programelor care pot afecta dezvoltarea fizică, mentală sau morală a minorilor se poate face numai dacă, prin alegerea intervalului orar de difuzare, prin codare sau ca efect al altor sisteme de acces condiţionat, se asigură faptul că minorii din zona de transmisie, în situaţii normale, nu pot auzi sau vedea emisiunile respective.

Andrei Cojocaru, în vârstă de 18 ani, este câştigătorul sezpnului cinci „iUmor“. Tânărul a prezentat un „roast“ în versuri şi pe ritmuri de hip hop în care a ironizat mai multe vedete autohtone, printre care Ştefan Bănică Jr., Tudor Chirilă şi Lidia Buble. De remarcile lui acide nu au scăpat nici membrii juriului – Delia, Bendeac şi Cheloo. 

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite