Serialul „Dallas“: audienţă ca pe vremuri, dezamăgire ca niciodată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serialul fenomen „Dallas“ a
revenit pe micile ecrane sâmbătă seară, la Antena 1
Serialul fenomen „Dallas“ a revenit pe micile ecrane sâmbătă seară, la Antena 1

Deşi a fost contestat pe reţelele de socializare, noul serial „Dallas“ a fost lider de audienţă sâmbătă seară, când peste două milioane de telespectatori au fost prezenţi la reîntâlnirea cu celebrul J.R.

Primele două episoade din noul serial „Dallas“, difuzat de Antena 1, au înregistrat o audienţă-record sâmbătă seară. La fel ca în vremurile sale de glorie, din perioada 1979-1981, noua serie „Dallas“ a adus în faţa micilor ecrane 2,3 milioane de telespectatori, Antena 1 fiind cel mai urmărit post pe intervalul difuzării acestuia, potrivit paginademedia.ro. De asemenea, în comparaţie cu celelalte seriale difuzate în 2012 de principalele posturi TV, „Dallas“ a pornit cu dreptul, depăşind audienţa medie înregistrată de seriale precum „Las Fierbinţi“, „Suleyman Magnificul“ sau „Spitalul de demenţă“.   

Împinşi de curiozitatea de a-l revedea pe maleficul J.R. sau, pur şi simplu, pentru a retrăi nostalgia perioada anilor ’80, telespectatorii s-au strâns din nou, cu mic cu mare, în faţa micilor ecrane pentru a urmări intrigile noului serial şi pentru a face cunoştinţă cu cei mai noi membri ai familiei Ewing. La final, reacţiile telespectatorilor n-au fost însă foarte favorabile, majoritatea acestora arătându-se dezamăgiţi, comparând noul „Dallas“ chiar cu interminabilul serial „Tânăr şi neliniştit“, ajuns la episodul 4.399.

Pe reţelele de socializare s-a creat o adevărată dezbatere publică, unde fiecare şi-a expus părerea. Majoritatea spun că noua serie nu mai are acelaşi farmec de altădată. Pe pagina special creată pe Facebook pentru noul serial, comentariile curg încontinuu.
„Primele 3 episoade sunt cât de cât bune... restu... hai să zic că sunt mediocre. şi singurele momente palpitante în tot show-ul e atunci când apare J.R. Avea 80 de ani, dar, când sunt scene cu el, simţi fiori. Când acţiunea se mută pe puştani... eeeh, mai că îmi vine să nu mai mă uit“.

Alţii au fost dezamăgiţi de construirea personajelor, dar spun totuşi că vor urmări serialul. „Un început promiţător... care mai de care mai bolnav... Larry Hagman mai înţeleg, săracul, dar şi Bobby? E ceva ce nu ştim? Doamne fereşte! Per ansamblu, deocamdată... drăguţ! Dar parcă prea multă tristeţe şi înverşunare de la început, fostul mai avea şi picanterii… te mai şi distrai, acum stăm prea crispaţi, dar asta este, am să-l urmăresc“, este de părere unul dintre telespectatori. 

Cititorii adevarul.ro au comentat şi ei despre noul serial.  „Una peste alta, o supă reîncălzită. Bruma de autenticitate şi de plauzibilitate s-a tocit. Conflictele sunt anticipabile“, crede Gheorghe M. Panaitescu, cititor adevarul.ro.

„SULEYMAN MAGNIFICUL“, INTERES MAI MARE

Specialiştii în media spun că succesul obţinut de serialul „Dallas“ la debut se datorează în mare parte nostalgiei telespectatorului, iar dezamăgirea vine din schimbarea preferinţelor. „«Dallas» şi mai ales J.R. sunt un mit în conştiinţa publicului românesc, pentru că vorbim de unul dintre puţinele seriale americane difuzate pe TVR înainte de 1989. Seria nouă e destul de conservatoare şi a funcţionat ca atare. Publicul care s-a uitat la «Dallas» a făcut un fel de regresie în propria copilărie ideologică din anii ‘80, când tot ce avea etichetă de Coca-Cola era bun“, este de părere analistul media Iulian Comănescu.

Comănescu dă credit însă serialelor orientale. „Serialele americane sunt în regres peste tot în lume. Grosso modo, alternativa publicului românesc la «Dallas» este, în momentul de faţă, «Suleyman»: după ce am avut JR versus Ceauşescu, avem JR şi capitalism versus sultan, feudalism şi Orient“, conchide specialistul.

audiente dallas caseta
TVPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite