Serial românesc inspirat dintr-un roman turcesc, realizat de Ruxandra Ion pentru Antena 1: care e povestea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antena 1 a început filmările pentru un serial dramă, produs şi regizat de Ruxandra Ion, după un scenariu semnat de Simona Macovei şi Radu Grigore inspirat de un roman turcesc. Distribuţia se anunţă a fi una de excepţie, formată din unii dintre cei mai apreciaţi actori din România.

„Fructul Oprit“, noul serial dramă realizat şi difuzat de postul Antena 1, după un scenariu semnat de Simona Macovei şi Radu Grigore, este inspirat din poveşti turceşti, având la bază o adaptare liberă după un celebru roman turcesc. Filmările au loc în România, în Bucureşti şi Snagov, dar şi în  Istanbul, Turcia. 

„Am revenit pe platourile de filmare, pregătim un proiect ambiţios care deschide drumuri în România. Am trecut de la Iphone la echipament de ultimă generaţie folosit pentru film. Am o distribuţie de care sunt foarte mândră, o echipă profesionistă, o poveste excepţională. Proiectul «Fructul Oprit» este o dramă, cu mici elemente de comedie. Acţiunea se desfăşoară în România, în highlife-ul unei societăţi bucureştene cu rădăcini nobile, nu într-o lume de proaspăt îmbogăţiţi. Este o lume de oameni bogaţi, însă parafrazând un titlu devenit deja istorie, «şi bogaţii plâng». Se pare că bogăţia nu este de ajuns să fii fericit“, declară Ruxandra Ion (61 de ani).  producător şi regizor al serialului. 

Ruxandra Ion este una dintre cele mai apreciate producătoare de televiziune din România. Este realizatoarea emisiunii-fenomen pentru copii „Abracadabra“, din anii 1990. De asemenea, este creatoarea primei telenovele româneşti, „Numai iubirea“, difuzată în 2004 la Acasă TV, dar şi a producţiilor de succes „Inimă de ţigan“ şi „Pariu cu viaţa“. 

image

Actorii emisiunii produse de ruxandra Ion, „Abracadabra“, 1990 FOTO National.ro

Realizat împreună cu o casă de producţie din Turcia, serialul îi aduce în faţa publicului pe unii dintre cei mai îndrăgiţi actori din România, potrivit realizatorilor. 

„«Fructul Oprit» este un puzzle al iubirii. O poveste în care personajul principal este iubirea: iubirea interzisă, iubirea inocentă, iubirea pentru părinţi, iubirea cu păcat, iubirea care te face cel mai fericit om de pe pământ. Povestea serialului «Fructul Oprit» este veche de când lumea, dar şi actuală şi, mai ales, trăită de aproape toţi oamenii de pe pământ: poti iubi doi bărbaţi în acelaşi timp? Poţi iubi două femei în acelaşi timp? Poţi să îţi împarţi iubirea între pasiune şi admiraţie? Între respect şi nebunie?“, spune Simona Macovei despre scenariul filmului. 

„Ne-am inspirat dintr-un roman turcesc, după care s-au făcut două adaptări, iar cea mai recentă ecranizare a atins audienţe record. Încercăm să recreem povestea de dragoste absolut extraordinară şi sperăm ca îi va ţine pe telespectatori cu sufletul la gură. Filmările nu se desfăşoară într-un studio de televiziune, aşa cum se obişnuieşte, ci în locuinţe reale din România“, completează Radu Grigore, care se ocupă împreună cu Simona Macovei de scenariul producţiei.  

TVPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite