Realitatea TV, cu emisia suspendată, a depăşit în audienţă Antena 3 şi RTV. Câţi români au ţinut televizoarele pe postul de ştiri în cele 10 minute

0
0

Realitatea TV a înregistrat cifre de audienţă remarcabile în cele zece minute în care a avut emisia suspendată după o decizie a Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA). Mai mult, canalul de ştiri a reuşit să depăşească, la orale, principalele rivale - Antena 3 şi România TV.

Joi, 17 ianuarie, pe intervalul 19.00-19.10, când a difuzat doar textul deciziei de suspendare a emisiei, Realitatea TV a avut o audienţă de aproape patru ori mai mare decât cea obişnuită, arată Paginademedia.ro. Mai mult, la nivel comercial, canalul de ştiri a reuşit să devanseze postul generalist Kanal D, în timp ce la nivel urban a surclasat Antena 3 şi RTV. 

La nivel naţional, în intervalul întreruperii emisiei, Realitatea TV s-a clasat imediat după Antena 3, pe locul 6, cu 372.000 de telespectatori din întreaga ţară. 

La nivel urban, 260.000 de orăşeni au fost cu ochii pe Realitatea TV, fiind cel mai urmărit post de ştiri în cele 10 minute în care emisia a fost suspendată şi reuşind să surclaseze Antena 3 şi România TV.

Cel mai mare plus s-a înregistrat la nivel comercial, adică publicul tânăr (18-49 de ani), unde Realitatea TV a fost pe locul trei, cu 86.000 de privitori, depăşind posturi generaliste precum Kanal D şi Naţional TV. 

Performanţa vine după ce mai multe persoane publice, printre care realizatorii Realitatea TV, dar şi politicieni şi colegi din presă, au făcut apel la români să deschidă televizoarele pe postul de ştiri în cele 10 minute în semn de protest faţă de sancţiunea CNA pe care mulţi o consideră abuzivă şi dată pe considerente politice. De asemenea, pe durata suspendării, Realitatea TV a transmis online

Amintim că în şedinţa din 15 ianuarie CNA a decis întreruperea emisiei Realitatea TV pentru 10 minute drept sancţiune pentru modul în care au fost reflectate protestul Diasporei din 10 august şi evenimentele ce i-au urmat. Propunerea a fost făcută de membrul CNA Radu Călin Cristea şi votată de Orsolya Borsos, Ramona Sorescu, Monica Gubernat, Nicolaie Balşasa şi Gabriel Tufeanu. La polul opus, Răsvan Popescu, Radu Herjeu şi Dorina Rusu au votat împotrivă.

Mai mulţi membri ai Opoziţiei, preşedintele Klaus Iohannis, dar şi organizaţia nonguvernamentală ActiveWatch au condamnat dur decizia CNA. Reacţii vehemente au venit şi din partea a doi dintre cei mai vizibili realizatori ai Realitatea TV, Rareş Bogdan, cel care a şi fost prezent în şedinţa CNA, şi Denise Rifai, pe tronsonul căreia a fost întreruptă emisia. 

TV


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri