Realitatea Plus, somată de CNA pentru fake news-ul cu românii „sclavi în Germania“. Imaginile au mai fost difuzate de România TV

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagini cu românii care merg la cules de ceapă în Germania, din 2016 Captură Video
Imagini cu românii care merg la cules de ceapă în Germania, din 2016 Captură Video

Şi Realitatea Plus, care a dat pe post imagini vechi de patru ani ca fiind actuale cu românii „sclavi“ în Germania, la cules de ceapă, a primit somaţie de la CNA. România TV a fost sancţionată pentru acelaşi fake news.

Realitatea Plus a fost somată de CNA pentru pentru fake-ul cu „românii la cules de ceapă” în Germania, în vreme de pandemie, potrivit Pagina de Media. 

Este vorba despre aceleaşi imagini, filmate în anul 2016, dar preluate de România TV, Realitatea Plus şi site-ul Antena3.ro şi prezentate ca fiind actuale. 

Imaginile respective surprind sute de români care mergeau în coloană la cules de ceapă, în zona Mannheim – Ludwigshafen (Germania).Filmul de 68 de secunde arată oameni veseli, glumeţi, optimişti, nicidecum nişte „sclavi“, aşa cum au fost prezentaţi de televiziunile menţionate. 

Somaţia pentru Realitatea Plus a venit de la Gabriel Tufeanu, membru CNA, şi a fost votată de toţi ceilalţi oameni din for prezenţi în şedinţă. 

Tufeanu a spus: „Această speţă a mai fost discutată, dar pentru alt canal. Dacă este aceeaşi speţă prezentată în acelaşi mod, se impune aceeaşi măsură (n. r. - somaţie)“, a spus membrul CNA. 

Aceeaşi ştire a fost dată şi de site-ul Antenei 3, care arăta cum „mii de români“ au fost angajaţi în Germania „în plină pandemie“ şi „fără să respecte distanţarea socială“. Ulterior, site-ul postului a prezentat scuze pentru informaţiile „eronate“.

image
TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite