Puterea exemplului: după Andrei Gheorghe, şi Robert Turcescu renunţă la premiile APTR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Robert Turcescu va urma exemplul lui Andrei Gheorghe şi va returna cele două premii primite din partea Asociaţiei Profesioniştilor de Televiziune din România (APTR), după cum a declarat la B1 TV, citat de paginademedia.ro.

Poeţii Dan Sociu şi Andrei Dosa au refuzat premiile oferite de Institutul Cultural Român (ICR). Fostul realizator de televiziune Andrei Gheorghe a hotărât să returneze premiul primit de la APTR din cauza postului de televiziune Antena 3. În cadul emisiunii „Sub semnul întrebării“, de la B1 TV, Robert Turcescu a declarat că va urma exemplul colegului său de breaslă şi va înapoia două premii primite în 2004, respectiv 2007, invocând acelaşi motiv: Antena 3. 

„Nu am nevoie de niciun fel de recunoaştere din partea unei organizaţii care înţelege să premieze jurnalismul practicat de cei de la Antena 3“, a declarat jurnalistul, citata de paginademedia.ro.

Robert Turcescu a obţinut cele două premii APTR în 2004 şi 2007, pentru cel mai bun talk-show. „Pentru că APTR, cum bine zice Andrei Gheorghe, în ultima perioadă a dat premii peste premii acestor «minunaţi» gazetari de la Antena 3 pentru «minunatele» lor isprăvi jurnalistice, cu Gâdea în frunte, ţin să o anunţ pe doamna Lucia Hossu Longin, responsabil de aceste premii APTR, că i le returnez“, a mai adăugat Turcescu, pentru B1 TV, citat de paginademedia.ro.

La rândul lui, Andrei Gheorghe a anunţat recent că returnează premiul primit în 1996 de la APTR ca semn de protest, declarând că „nu vrea să împartă premiile cu oameni care murdăresc presa“.

Declaraţiile făcute de Robert Turcescu, citat de paginademedia.ro

„Andrei Gheorghe returnează practic acest premiu al APTR. Am primit şi eu două premii APTR la vremea la care despre Gâdea şi Badea, mă rog, nu se ştia, erau mici. În 2004 am primit premiul pentru cel mai bun talk show, «100%» la Realitatea TV şi în 2007 am primit premiu ptr cel mai bun talk show tot pentru «100%» la Realitatea TV şi am primit multe alte premii“

„Pentru că APTR, cum bine zice Andrei Gheorghe, în ultima perioadă a dat premii peste premii acestor «minunaţi» gazetari de la Antena 3 pentru «minunatele» lor isprăvi jurnalistice, cu Gâdea în frunte, ţin să o anunţ pe doamna Lucia Hossu Longin, responsabil de aceste premii APTR, că i le returnez. Returnez aceste premii APTR pentru că nu vreau să mai am nimic de-a face, nici nu vreau să mi mai aduc aminte vreodată de această instituţie, Asociaţia Profesioniştilor de Televiziune din România care numai profesionişti a scos la lumină în juriu de a dat aceste premii“

„Prin urmare, mă alătur demersului lui Andrei Gheorghe, de returnare a premiilor obţinute pentru cel mai bun talk show. Nu am nevoie de niciun fel de recunoaştere din partea unei organizaţii care înţelege să premieze «jurnalismul» practicat de cei de la Antena 3“

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite