Programe de Crăciun la TVR: Fuego împodobeşte bradul

0
0
Fuego împodobeşte bradul alături de Irina Loghin şi Gheorghe Turda FOTO TVR
Fuego împodobeşte bradul alături de Irina Loghin şi Gheorghe Turda FOTO TVR

De Crăciun, TVR 1 a pregătit programe speciale pentru telespectatorii de toate vârstele, de la fime şi desene animate cu tematică, finala „Vedeta populară“, până la emisiuni speciale: „Se caută Moş Crăciun talentat“ şi „Întâlnire cu Moş Crăciun“. TVR 2 promite divertisment, filme artistice, muzică, concursuri pe gustul întregii familii şi programe informative, în timp ce TVR 3 aduce „daruri muzicale din întreaga lume“.

Finala „Vedeta populară“, spectacolul extraordinar „O dată-n viaţă“, emisiunile speciale „Se caută Moş Crăciun talentat“ şi „Întâlnire cu Moş Crăciun“, spectacolul „ZurliMagie de Crăciun“, mai multe filme şi desene animate pentru copii, ediţii speciale ale emisiunilor „Izolaţi în România“, „Provocarea starurilor“, precum şi filme cu tematică de Crăciun sunt câteva dintre programele pe care TVR 1 le oferă telespectatorilor săi în zilele de sărbătoare.    

Ediţii speciale ale emisiunilor consacrate, colinde, vedete îndrăgite şi filmele în spiritul de sărbătoare vor înveseli Crăciunul petrecut alături de TVR 2.

Muzica este cea care aduce la TVR 3 magia sărbătorilor prin colinde şi cântece populare de sărbătoare, concerte corale, spectacole de operă şi balet, gale artistice şi recitaluri.

     

Programe de Crăciun la TVR

Duminică, 23 decembrie

TVR 1

Finala „Vedeta populară“, concursul destinat talentelor din folclorul românesc, va începe de la ora 21.00, când Iuliana Tudor, gazda emisiunii, le dă întâlnire telespectatorilor pentru o ediţie cu totul specială. 

finala vedeta populara foto tvr

TVR 2

De la ora 15.00, la „Drag de România mea“, Paul Surugiu Fuego va împodobi bradul în curtea Televiziunii Române având alături de el pe protagoniştii poveştii care l-a consacrat în urmă cu 18 ani cu celebra melodie „Împodobeşte mamă bradul“, Irina Loghin şi Gheorghe Turda

paul surugiu drag de romania mea foto tvr

Povestea cu şi despre Crăciun la „Drag de România Mea“ o puteţi vedea, duminică, 23 decembrie, începând cu ora 15.00, dar şi miercuri, 26 decembrie, de la ora 13.00.

De la 15.30, gazdele emisiunii „Chef de vedete“ sunt „În aşteptarea lui Moş Crăciun“. Aida Parascan şi Dan Bordeianu vor primi în casa lor invitaţi de seamă şi colindători. Cântăreaţa Lulu şi soţul său vor pregăti gogoşi împreună cu gazdele „Chef de vedete“.

De la ora 17.30, TVR 2 va difuza una dintre cele mai frumoase animaţii, „Bambi“ (SUA, 1942). Producţie cu trei nominalizări la premiile Oscar, povestea puiului de căprioară care învaţă, alături de prietenii săi, să-şi poarte singur de grijă şi să supravieţuiască după ce vânătorii îi ucid mama a înduioşat multe generaţii.

Luni, 24 decembrie

TVR 1

TVR 1 începe dimineaţa de 24 decembrie cu un maraton de animaţii pentru copii. Astfel, de la ora 11.15, postul a programat filmul de animaţie „Colinda“ (2015), realizat în grafica 3D. 

De la 11.45, copiii pot urmări desenul animat „Aripi de hârtie“, o altă poveste sensibilă, despre călătoriile pe care le putem face în lumea basmelor nemuritoare. 

De la 12.25, e rândul lui „Johnny, Super-Koala“ (2012) să aducă veselie în case. Animaţia din 2012 îi poartă pe telespectatori în inima Australiei, unde micul koala e batjocorit de celelalte animale pentru că e fricos şi... alb.

   

În ajun, „Se caută Moş Crăciun talentat“, de la ora 19.00. Alina Sorescu prezintă trei scenete inspirate din concursurile de talente: „Moşul are talent“, „Vocea Moşului“ şi „ELF Factor“, iar corul „Picii lu' Soreasca“ vor cânta melodii de Crăciun.

De la ora 20.30 telespectatorii pot urmări „Întâlnire cu Moş Crăciun“. Emisiunea este un reality show ai cărui protagonişti sunt copiii. Camerele surprind inocenţa copilăriei şi magia sărbătorilor. Partea a doua a programului - pe 25 decembrie, tot de la 20.30.

izolati in romania foto tvr

   

De la ora 21.00, Dite Dinesz împarte bucurie într-o ediţie specială „Izolaţi în România“. Peste 500 de pachete - 400 din ţară şi 100 din străinătate - trimise de telespectatori au ajuns datorită mesagerului Dite Dinesz şi ajutoarelor ei în cătunele izolate ale României.

Tot în seara de Ajun, de la 21.35, telespectatorii văd şi comedia romantică „Un soţ de Crăciun“, cu actorii Vivica A. Fox şi Dominique Swain. Brooke şi Roger, graficieni la o companie pe cale să fie preluată de o alta, mai mare, se ajută reciproc acceptând să se căsătorească „de formă“. 

TVR 2

În seara de Ajun, de la ora 20.00, Virgil Ianţu a invitat la „Câştigă România“ trei concurenţi de şcoală primară, însoţiţi de părinţii lor. În ediţia specială din 24 decembrie, regulile concursului se schimbă: în timp ce puştii vor răspunde întrebărilor de cultură generală, părinţii îi vor ajuta cu indicii.

castiga romania foto tvr

Într-o ediţie specială, de la ora 21.30, este vorba despre o poveste cu final fericit la „Destine ca-n filme“. Iuliana Marciuc îi face o vizită Elenei Dinu, voluntarul din cadrul proiectului „Nici un copil singur în spital“ al Asociaţiei Inima Copiilor care a decis să adopte un bebeluş cu 14 diagnostice.

destine ca n filme foto tvr

Ca în fiecare an, TVR 2 transmite mesajul Papei adresat „Cetăţii şi Lumii“. În Ajun, de la ora 22.30emisiunea „Credo“ dedică o ediţie specială sărbătorii Naşterii Domnului. 

   

Marţi, 25 decembrie

TVR 1

În ziua de Crăciun, de la ora 19.00, cu mic, cu mare, telespectatorii pot urmări „Zâmbetul din cutie“, spectacolul-eveniment susţinut de Gaşca Zurli la Sala Palatului.

În seara de Crăciun, începând cu ora 21.00, este difuzată o ediţie specială „Provocarea starurilor“. Cei trei finalişti ai concursului în care se cântă muzică românescă îi provocă la o confruntare muzicală între generaţii pe marii artişti care au făcut parte din juriul emisiunii până acum.

   

provocarea starurilor andreea banica editie speciala foto tvr

TVR 2

În ziua de Crăciun, sărbătorim dimineaţa de Crăciun începând ora 9.30, ascultând colinde americane. Într-un decor de poveste, Corul si Orchestra Tabernacle din Salt Lake City se reunesc pentru a celebra cel mai frumos moment din an: Crăciunul. Invitat special  Rolando Villazon. 

De la ora 10.30, filmul „O duzină de lăbuţe“ (2012) va face telespectatorilor ziua mai veselă alături de micuţul Oliver care îşi găseşte prieteni foarte buni în câţiva pui de Golden Retriever abandonaţi. 

Aventura continuă de la ora 13.40 în filmul „Crăciun în vestul sălbatic“ (1994),o comedie western cu Bud Spencer, Terrence Hill şi Ruth Buzzi.

De la ora 16.30, telespectatorii TVR 2 sunt invitaţi la „Mary Poppins“ (1964), o producţie nemuritoare despre cea mai simpatică, înţeleaptă şi magică guvernantă.

Miercuri, 26 decembrie

TVR 1

În a doua zi de Crăciun, începând cu ora 10.10, este difuzat filmul pentru copii „Amintiri din copilărie“ (România, 1965), adaptarea pentru ecran a câtorva dintre întâmplările reunite de Ion Creangă sub titlul „Amintiri din copilărie“, în care regizoarea Elisabeta Bostan dă viaţă celor mai minunate pagini ale literaturii româneşti pentru copii.

Momentele muzicale continuă cu Iuliana Tudor în spectacolul „Best of O dată-n viaţă“, programat de la ora 21.00. Mari nume ale folclorului românesc şi ale muzicii uşoare - Nicolae Furdui Iancu, Mioara Velicu, Floarea Calotă, Marcel Pavel, Monica Anghel, Nico, Paula Seling, Vlad Miriţă, Matilda Pascal Cojocăriţa, Petrică Mâţu Stoian, Ionuţ Fulea, Viorica Macovei, Alexandra Ungureanu, Aurelian Temişan, Ionuţ Ungureanu, Ionuţ Niculescu, Niculina Stoican, Sorin Francu, Cornelia şi Lupu Rednic -, dar şi invitaţi surpriză participă la extraordinarul spectacol folcloric.

TVR 2

De la ora 12.10, în interpretarea Paulei Seling telespectatorii vor asista la un concert colinde.

De la ora 15.00, filmul „Dorinţe de Crăciun“ (2016) reintroduce telespectatorii în atmosfera caldă şi prietenoasă a sărbătorilor de iarnă într-un mic orăşel american.

Şi în cea de-a doua zi de Crăciun, de la ora 20.00, Virgil Ianţu a pregătit o ediţie specială „Câştigă România“. Într-o manieră inconfundabilă şi cu răspunsuri pline de umor, cunoscuţii chefi şi bloggeri culinari Simona Pope, Razvan Exarhu şi Liviu Popescu vor concura pentru a susţine una dintre cele mai interesante cauze CERT Transilvania, ajutorarea bătrânilor şi copiilor din satele izolate de munte. 

Programe de Crăciun TVR 3

De luni, 24 decembrie până joi, 28 decembrie, telespectatorii au în fiecare dimineaţă cântece tradiţionale de Crăciun (de la ora 7.00), emisiunea de folclor „Cântec şi poveste“ (de la ora 8.00), magazinul special de sărbători „Împreună lângă brad“ (luni de la 9.00) şi „Drumul lui Leşe“ (marţi-joi de la 9.00), gastronomie de Crăciun (luni de la 10.00) şi concerte de colinde (marţi-joi de la 10.00). 

La prânz, de la ora 13.00, TVR 3 aduce cele mai frumoase colinde şi spectacole de Crăciun: Sărbătoarea Colindului „Sub zare de soare“ (luni), „ColinDar cu Paula Seling“ (marţi), „Daruri din inimă“ (miercuri şi joi), completate de la ora 15.00 de emisiunea despre vechi tradiţii populare „Istoria necunoscută“ (luni) şi de colinde din Ardeal (marţi-joi).

Pe parcursul celor patru zile, galele artistice, umanitare şi muzica sacră intră în emisie la TVR 3 de la ora 16.00: Gala Poeziei Române Contemporane (luni), Concertele de Crăciun susţinute de Filarmonica „Moldova“ din Iaşi şi Corala „Cantores Amicitiae“ (marţi), Concertul de operă sacră susţinut în cadrul Festivalului „Virginia Zeani“, urmat de un recital de orgă (miercuri) şi Gala Star of Hope  - „Dăruieşte speranţa“ (cu recitaluri Laura Bretan şi Costel Busuioc - joi)

Magia sărbătorilor continuă la TVR 3 de la ora 18.00 cu spectacole şi programe speciale de folclor: spectacolul „Serbările iernii Rotary“ 2018, concerte de jazz şi colinde americane (luni), spectacol extraordinar „Din Oltenia-n Banat“ (marţi), spectacolul folcloric „Sărbătoarea Crăciunului“ (miercuri) şi spectacolul „Sărbătorile-n Banat“  - ce va fi urmat de „Winter Delights“ -Vis de iarnă - concertul de Crăciun susţinut de Opera Naţională Română din Cluj Napoca (joi).

TVR 3 propune să încheiaţi fiecare zi de sărbătoare urmărind, de la ora 21.00, un program de concerte corale, spectacole de operă şi balet. Luni sunt programate Recitalurile Corurilor „Cantus Mundi“  şi „Madrigal - Marin Constantin“ în cadrul  turneului naţional de Crăciun, în timp ce marţi este programată opera  „Turandot“ de Giacomo Puccini – un spectacol susţinut de soliştii, corul şi orchestra Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca. Dirijor: David Crescenzi. Miercuri intră în emisie opera Madame Butterfly de Giacomo Puccini, în regia lui Matteo Mazzoni iar joi suntem invitaţi la spectacolul de balet „Dansând cu Zorba“ de Mikis Theodorakis, în regia lui Lorca Massine.

TV


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri