Procesul „Cap de porc“. Doina Gradea a pierdut, în primă instanţă, procesul cu Dragoş Pătraru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: pagina de media
Foto: pagina de media

Tribunalul din Ilfov a respins acţiunea Doinei Gradea, fosta şefă a TVR, de a-l da în judecată pe Dragoş Pătraru.  Mai mult, instanţa o obligă să-i plătească lui Pătraru cheltuielile de judecata. Sentinţa de acum a instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Procesul a început în august 2018, când Doina Gradea l-a dat în judecată pe Dragoş Pătraru cerându-i despăgubiri, cu titlu de daune morale, în valoare de 201.000 de lei. Pătraru, care pe atunci îşi făcea emisiunea la TVR, a publicat pe site-ul personal, o serie de discuţii înregistrate pe care acesta le-a avut cu Doina Gradea, pe atunci şefa TVR. Aceasta i-a numit pe jurnaliştii postului public „hateri”, iar despre o jurnalistă a spus că ar avea „cap de porc”.

Procesul s-a amânat din august 2018, până în prezent din cauza pandemiei, transmite paginademedia.ro.

Într-un final, Tribunalul din Ilfov, cel care a judecat speţa, a venit pe 12 mai cu decizia în prima instanţă, respingându-i acţiunea Doinei Gradea şi obligându-o să-i plătească lui Pătraru cheltuielile de judecată ce se ridică la 4.200 de lei. 

„Respinge cererea de chemare în judecată, ca neîntemeiată. Respinge cererea de intervenţie principală, ca neîntemeiată. Obligă reclamanta Gradea Doina să plătească pârâtului Pătraru Dragoş suma de 4284 de lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariu avocaţial. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, ce se va depune la Tribunalul Ilfov”, arată decizia Tribunalului. 

Reamintim faptul că, la câteva luni după publicarea înregistrărilor, TVR a decis să rezilieze unilateral contractul cu Dragoş Pătraru şi Starea Naţiei. O decizie catalogată drept cenzură de organizaţia ActiveWatch.

Mai mult, şi instanţa a catalogat drept „abuzivă” rezilierea contractului dintre emisiunea lui Dragoş Pătraru şi TVR. Postul public ar trebui să-i plătească lui Pătraru, drept daune, aproape 30.000 de euro. Decizia este în primă instanţă.

TVPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite