Presa din România, ţinta hackerilor pro-ruşi. Site-ul de ştiri Digi24.ro a fost atacat cibernetic de Killnet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
hackeri rusi FOTO Shutterstock

Site-ul Digi24 a fost atacat dumincă seară de hackerii pro-ruşi de la Killnet, la fel ca multe alte site-uri guvernamentale şi private din România.

Se pare că hackerii pro-ruşi au revendicat atacul pe pagina lor de Telegram – „Detaşamentul Mirai provoacă daune imense serverului Digi24. Aşteptăm restul“, au scris aceştia.

Site-ul şi aplicaţia Digi24 au fost temporar indisponibile.

Reprezentanţii site-ului susţin că atacul din această seară este al patrulea, fiind şi cel mai virulent.

„Începând cu ora 19:30, colegii noştri de la echipa de suport au constatat că pe serverele noastre se înregistrează un volum foarte mare de trafic fals care venea dintr-o reţea uriaşă de calculatoare infectate. Asta înseamnă că nu încercau să acceseze site-ul, ci voiau să-l blocheze. Atacul a fost revendicat şi atacatorii au anunţat că vor continua acest lucru. Din nefericire, site-ul a fost indisponibil pentru cititori pentru o scurtă perioadă de timp şi nu funcţionează cum trebuie pentru a publica ştirile“, a declarat Adriana Duţulescu, redactor-şef Digi24.ro

Specialiştii în securitate cibernetică din cadrul STS au blocat, în acest weekend, mii de atacuri cibernetice care au vizat cele mai importante instituţii publice din România. Asupra unor site-uri, numărul atacurilor a fost cu 100% mai mare.

Grupul de hackeri pro-ruşi Killnet a ameninţat, sâmbătă, că va ataca aproape 300 de site-uri din România, pe listă fiind mai multe ministere, partide, redacţii de presă, instituţii publice, site-uri de turism şi hoteluri.  

TVPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite