Platforma Ghişeul.ro, potenţială ţintă a Killnet. Atacurile, gestionate cu ajutorul echipamentelor de ultimă generaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Platforma Ghişeul.ro a fost menţionată ca ţintă potenţială de gruparea pro-rusă de atacatori cibernetici Killnet, iar Autoritatea pentru Digitalizarea României anunţă că atacurile au fost gestionate cu ajutorul echipamentelor de ultimă generaţie.

„Sâmbătă, 30 aprilie, Autoritatea pentru Digitalizarea României a fost notificată că platforma Ghişeul.ro, pe care o administrează, este vizată de gruparea pro-rusă de atacatori cibernetici “Killnet”ca ţintă potenţială, în contextul seriei de atacuri cibernetice de tip DDoS (Distributed Denial-of-Service) asupra unor site-uri web care aparţin unor instituţii publice, mass-media, partide şi organizaţii private din România. Platforma oficială de plăţi online a statului român funcţionează în continuare la parametri optimi, este accesibilă pentru utilizatori şi nu a avut niciun fel de dificultăţi în procesarea plăţilor”, a transmis, duminică, Autoritatea pentru Digitalizarea României, într-un comunicat de presă.  

Sursa citată a precizat că platforma Ghişeul.ro este monitorizată non-stop, iar toate soluţiile de securitate sunt active.  

”Măsurile premergătoare atacurilor au fost implementate de către specialiştii în securitate cibernetică din cadrul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi Serviciului Român de Informaţii, prin Centrul naţional Cyberint. Atacurile au fost gestionate şi monitorizate cu ajutorul echipamentelor de ultimă generaţie, achiziţionate prin proiecte cu finanţare europeană”, a mai transmis instituţia.  

Echipa IT a Autorităţii pentru Digitalizarea României a fost informată despre nivelul crescut de risc de securitate cibernetică şi a folosit lista realizată de Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică pentru a actualiza configurarea echipamentelor şi a sistemelor de protecţie.  

Lista conţine sute de adrese IP ce au fost implicate în atacurile de tip DDoS auto-asumate de Killnet asupra site-urilor web româneşti. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite