Premieră: Alka a fost amendată de CNCD pentru o campanie sexistă

0
0
Unul dintre bannerele din campania Alka FOTO Centrul FILIA
Unul dintre bannerele din campania Alka FOTO Centrul FILIA

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a amendat compania Alka pentru o campanie publicitară în care dulciurile erau promovate prin fotografii cu femei însoţite de mesaje cu tentă sexuală.

Alka devine prima companie privată sancţionată de CNCD pentru o campanie publicitară, potrivit G4Media. Sancţiunea este de 10.000 de lei şi vine după ce, în 2018, Centrul FILIA a reclamat campania. 

Într-un comunicat de presă, CNCD a explicat că modul în care Alka a decis să-şi facă reclamă promovează o imagine degradantă şi ofensatoare a femeilor şi aduce atingere demnităţii femeilor încurajând sexismul şi obiectificarea acestora.

„Campania publicitară pentru produsele Alka, care are ca scop promovarea produselor prin asocierea cu imagini în care se regăsesc preponderent femei, imagini însoţite de mesaje care în mod vădit tentă sexuală, promovează o imagine degradantă şi ofensatoare asupra femeilor şi aduc atingere demnităţii femeilor promovând sexismul şi obiectificarea acestora, reprezintă faptă de discriminare potrivit art. 2 alin. (1) şi art. 15 din O.G. 137/2000, republicată“, se arată în comunicatul CNCD.

TV


Ultimele știri
Cele mai citite