Povestea unui star

0
0
Robert Downey Jr.
Robert Downey Jr.

Robert Downey Jr. a jucat ├«n peste 50 de filme, a c├ó┼čtigat reputa┼úia unui actor remarcabil, a cunoscut succesul, dar ┼či degringolada. A luptat cu dependen┼úa de droguri ┼či ┼či-a reluat cariera, c├ó┼čtig├ónd ├«nc─â o dat─â ├«ncrederea publicului ┼či a produc─âtorilor.

Controversatul Robert Downey Jr. s-a n─âscut pe data de 4 aprilie 1965, ├«ntr-o familie ├«n care actoria era o tradi┼úie. Fiu al unui regizor ┼či al unei actri┼úe, Robert avea s─â debuteze ├«n film la v├órsta de numai cinci ani, ├«n rolul lui Puppy.

├Än 1983, joac─â ├«n primul s─âu film important, ├«n ÔÇ×Baby, It's You", apoi este cooptat ├«n echipa de actori ai serialului ÔÇ×Saturday Night Live". Este remarcat de marile case de produc┼úie de la Hollywood ┼či prime┼čte rolul lui Charlie Chaplin, ├«ntr-o ecranizare realizat─â dup─â biografia semnat─â de Richard Attenborough. Filmul a fost foarte bine primit de publicul cinefil ┼či de critica de specialitate, astfel, Robert avea s─â fie pentru prima dat─â nominalizat la un premiu Oscar.

A continuat cu serialul de televiziune ÔÇ×Ally McBeal", care i-a adus un Glob de Aur, ├«n 2001. A fost desemnat drept unul dintre cei mai prolifici actori din cetatea filmului, dar excesul de droguri ┼či alcool l-au ┼úinut departe de platourile de filmare. ├Än 1996, a fost arestat pentru de┼úinere de substan┼úe interzise, iar urm─âtorii ┼čase ani i-a petrecut ├«n centre de dezintoxicare ┼či ├«nchisori. Dup─â o lung─â rela┼úie, ├«n august 2005, s-a c─âs─âtorit cu produc─âtoarea de film Susan Levin.

Aceasta a fost de acord cu ideea unui mariaj, numai dup─â ce actorul i-a promis c─â va renun┼úa definitiv la ÔÇ×vechile obiceiuri". Mariajul a durat 11 ani, ├«n urma acestuia a rezultat un fiu. De-a lungul timpului, actorul nu a ezitat s─â ┼čocheze opinia public─â prin declara┼úiile ┼či comportamentul s─âu. Printre pasiunile sale se num─âr─â spiritismul. Vedeta a declarat c─â obi┼čnuie┼čte s─â intre ├«n contact cu cei care au murit demult, hobby pe care l-a dob├óndit pe vremea c├ónd filma pentru ÔÇ×Air America".

ÔÇ×Obi┼čnuiesc s─â m─â duc la ├«nt├ólnirile Sir Arthur Conan Doyle Spiritual Society ┼či s─â ascult acei mediumi care le vorbesc rudelor despre cei care recent au trecut ├«n lumea de dincolo", a explicat Robert Downey Jr. Cea mai recent─â produc┼úie cinematografic─â ├«n care a jucat este ÔÇ×Sherlock Holmes". Aici ├«l are ca partener pe Jude Law ┼či d─â via┼ú─â cele┬şbrului detectiv, care a fascinat genera┼úii ├«ntregi.

Personajul s─âu este cu at├ót mai savuros cu c├ót reu┼če┼čte s─â vad─â dincolo de aparen┼úe ┼či s─â descopere indicii importante pentru anchetele sale, dincolo de un ÔÇ×ghem" de piste ├«n┼čel─âtoare. ÔÇ×Probabil c─â Sherlock Holmes a fost primul super-erou, un super-erou intelectual.

El a fost, ┼či probabil ├«nc─â este, una dintre cele mai faimoase figuri din literatura mondial─â, ├«ntr-at├ót de faimoas─â ├«nc├ót lumea se g├ónde┼čte la Sherlock Holmes ca la o persoan─â real─â. ├Än primul r├ónd, el este un om extrem de talentat: c├ónt─â la vioar─â, cunoa┼čte artele mar┼úiale, este boxer, lupt─âtor ┼či spadasin. Este ├«n┬şzestrat cu principii morale extraordinare ┼či este, de fapt, un lupt─âtor al binelui", a ad─âugat actorul.Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite