Posturile TV ale Antena Group devin canale cu plată. Compania a stins toate litigiile cu RCS&RDS şi a ajuns la o înţelegere pentru preluarea de Digi TV

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul RCS&RDS a anunţat luni că a încheiat un contract cu Antena Group prin care sunt stinse toate litigiile dintre cele două companii. În plus, canalele Antena Group vor renunţa la regimul must-carry, devenind canale cu plată, dar se vor regăsi în grila de programe a RCS&RDS.

Contractul a fost încheiat în 15 iunie, potrivit unui anunţ publicat luni pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB), transmite News.ro.

„Ca urmare a acestui contract se sting toate litigiile dintre RCS&RDS şi Antena Group, împreună cu entităţile afiliate acestuia, cu privire la care am informat în detaliu piaţa şi investitorii noştri în cadrul prospectului de ofertă publică iniţială din data de 26 aprilie 2017, în cadrul prospectelor de oferte publice de obligaţiuni din 2016 şi 2017, cât şi în cadrul raportărilor periodice publice ulterioare”, se arată în anunţ.

Totodată, RCS&RDS şi societăţile Antena Group au încheiat un contract de retransmisie în baza căruia RCS&RDS va continua să distribuie canalele aparţinând Antena Group în regim pay-tv începând cu data de la care canalele Antena Group vor renunţa la regimul must-carry.

Grupul Antena avea intenţia de a renunţa la regimul must-carry din 2014, după ce şi Pro TV ieşise din această categorie. Practic, lista „must carry” este lista de posturi de televiziune pe care operatorii de cablu sunt obligaţi să o aibă în grila de programe. Nu intră astăzi în listă canalele Pro TV, dar şi alte posturi care percep tarife de la cablişti pentru a putea fi preluate.

Potrivit Pagina de Media, cea mai mare cifră de afaceri şi cel mai consistent profit a fost anul trecut obţinut de Pro TV SRL, societate care operează Pro TV şi alte şase posturi: 168 de milioane de euro, cifra de afaceri şi un profit de 46 de milioane de euro. Reamintim că televiziunile Pro au venituri atât din publicitate, cât şi de la cablişti, întrucât niciunul dintre posturi nu mai este în lista must carry.

Antena Group, care operează Antena 1, Antena Stars, Happy Channel şi ZU TV, este a doua cea mai mare companie de televiziune, cu afaceri de aproape 70 de milioane de euro şi un profit de 6,2 milioane de euro. Profitul Antenei Group în 2017 a fost uşor sub cel din anul anterior. Compania nu a anunţat deocamdată data de la care va ieşi din lista must-carry. 

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite