„Paşaport diplomatic” din Suedia la Digi24, despre nunta regală şi ABBA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bjorn Ulvaeus, fondatorul formaţiei ABBA, câştigătoarea concursului Eurovision în 1974, cu piesa "Waterloo". FOTO Reuters
Bjorn Ulvaeus, fondatorul formaţiei ABBA, câştigătoarea concursului Eurovision în 1974, cu piesa "Waterloo". FOTO Reuters

Digi24 prezintă sâmbătă, de la 18.30 o ediţie de colecţie a emisiunii “Paşaport diplomatic”. Reporterii au pătruns în culisele nunţii Prinţesei Madeleine şi au realizat un interviu cu Bjorn Ulvaeus, membrul fondator al formaţiei ABBA.

Pentru că astăzi este zi de sărbătoare în Suedia (la Stockholm va avea loc nunta Prinţesei Madeleine, a patra în ordinea succesiunii la tron, cu un om de afaceri), Digi24 a pregătit un program special dedicat evenimentului.

Echipa de la “Paşaport diplomatic” a filmat în interiorul grajdurilor regale, locurile în care regele poate primi vizitele oficiale de la şefii de stat. Lars Olof Nilsson, conducător al institituţiei regale şi fost diplomat, a explicat cât de valoroase sunt trăsurile pentru familia regală. "Cea mai importantă la nuntă este caleaşca regală din 1897, care a fost folosită pentru prima dată la aniversarea regelui Oskar al II-lea din acea perioadă şi a reginei Sofia. Atunci ei aniversau 25 de ani de căsnicie. Apoi am avut Expoziţia Stockholm în 1897, care a fost deschisă de Majestăţile Lor Regale, regele şi regina, care au venit la expoziţie în această trăsură oficială. Are şapte ferestre şi de aceea este denumită şi trăsura cu şapte ferestre, deşi mai are un geam foarte mic", i-a povestit fostul diplomat lui Balazs Barabas, realizatorul emisiunii de la Digi24.

image

Pe lângă imaginile filmate în exclusitate de la pregătirile pentru nunta de sâmbătă, echipa Digi24 a reuşit să obţină şi un interviu cu Bjorn Ulvaeus, membrul fondator ABBA, formaţia al cărei muzeu a fost deschis la Stockholm. „Cred că dacă muzica ABBA era ascultată în România în timpul regimului Ceauşescu, oamenii care ascultau, aveau o legătură cu cei din afară. Dar nu cred că muzica vreodată va schimba lumea în vreun fel”, analizează suedezul.

image

În periplul suedez, echipa Digi24 a discutat şi cu secretarul permanent al Academiei Suedeze (ce acordă premiul Nobel pentru literatură) şi a avut acces la arhivele secrete ale Academiei, unde sunt păstrate toate documentele oficiale.

Balazs Barabas, realizatorul emisiunii “Paşaport diplomatic” le dă întâlnire telespectatorilor Digi24 de la ora 18.30.
 

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite