O viaţă lipsită de reguli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorul Mickey Rourke a combinat plăcerea de a juca cu pasiunea pentru sport, mai exact, pentru luptele din ring şi a fost pe punctul de a câştiga un Oscar. A ţinut prima pagină a ziarelor de scandal, dar va fi gazda „Globurilor de Aur“ din 2010.

Dacă vorbim despre omul contrastelor, cu siguranţă, actorul Mickey Rourke se înscrie cu succes la acest capitol. Şi-a câştigat reputaţia unui om dificil, dar şi a unui bun profesionist, a renunţat la actorie în plină glorie, pentru a deveni luptător de wresling, apoi s-a reîntors la Holly­wood.

Înainte de a debuta în film şi de a se face remarcat în filme ca „Sin City", „Harley Davidson and the Marlboro Man", „Domino" şi „The Wrestler", Mickey visa la o carieră de boxer sau să fie jucător de baseball. În 1979, a început cu mici roluri pe care le-a primit în producţii cu buget limitat. Avea să facă o figură bună în rolul căpitanului de poliţie din „Year of the Dragon".

„The Wrestler„ i-a adus o nominalizare la premiile Oscar

Deşi filmul a fost criticat pentru maniera în care a fost realizat, Rourke a luat apărarea regizorului Stanley White şi a refuzat să de-a vreun interviu. A fost nominalizat la Oscar pentru rolul din „The Wrestler" pentru care a primit un Glob de Aur.

Presa de peste Ocean s-a grăbit să-l acuze că a consumat steroizi sau alte droguri pentru a fi atât de veridic în rol, iar actorul a infirmat zvonurile, spunând: „Când joc un luptător, atunci mă comport ca atare. Am luat unele lucruri. Nu am folosit steroizi, dar am luat unele suplimente alimentare care măresc consistent masa musculară... dar nu suplimente obiţnuite".

Mai mult decât atât, acesta a recunoscut că nu a avut curiozitatea de a urmări filmul care l-a adus atât de aproape de Oscar. A fost reţinut de poliţie pentru că şi-a lovit soţia, este un pasionat al motoarelor, a plecat de pe platoul de filmare şi a renunţat la un proiect pentru că regizorul cu care lucra nu a acceptat ca într-un cadru să apară câinele său, atitudinea sa lasă de dorit, comportamentul său este excentric, iar limbajul vulgar.

A suferit numeroase operaţii de reconstrucţie a feţei. Pe de altă parte, a făcut donaţii generoase organizaţiei IRA, are o staţiune de vacanţă în Beverly Hills şi o sală de gimnastică la Hollywood.

Şi-a câştigat porecla de „scrumieră umană„

A recunoscut că a avut o perioadă în care lucrurile i-au scăpat de sub control, în care proprietatea sa din Beverly Hills semăna mai mult cu „Halloween III", în care vecinii lui nu rezistau nici o lună şi se mutau. Îşi invita toţi prietenii din anturaj în oraş şi le plătea consumaţia, totul culminând cu momentul în care a cumpărat şase automobile Cadillac cu bani cash, după care le-a făcut imediat cadou.

A revenit în producţii ca „I Drink, I Gamble and I Write: The Making of Barfly" şi „Iron Man 2", petru care a mers în închisorile din Rusia pentru a se documenta. Aşadar, un personaj pitoresc, care şi-ar găsi cu greu un egal, chiar şi în lumea plină de convenţii de la Hollywood. Anul acesta va prezenta gala premiilor „Globurile de Aur", alături de Julia Roberts. Evenimentul va avea loc în Los Angeles, pe data de 17 ianuarie şi va fi transmis în direct de TVR 1.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite