Noul show plănuit de creatorii „Urzeala tronurilor“, criticat pentru explorarea sclaviei. HBO a apărat producţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serialul „Confederate“, noul proiect plănuit de creatorii show-ului „Urzeala tronurilor/ Game of Thrones“, a fost criticat pentru explorarea sclaviei, mai multe persoane participând duminică la o campanie online pentru a opri realizarea acestuia.

HBO a apărat proiectul, argumentând că acesta se află momentan în fază incipientă şi le-a cerut abonaţilor să îşi exprime opiniile atunci când vor avea la dispoziţie mai multe detalii, informează The Hollywood Reporter.

”Avem un deosebit respect pentru dialogul şi grija exprimată în legătură cu serialul «Confederate». Avem încredere că scenariştii Nichelle, Dan, David şi Malcolm vor aborda subiectul cu atenţie şi fineţe. Momentan, proiectul se află într-o fază incipientă, aşa că sperăm că abonaţii îşi vor exprima opiniile abia după ce va exista ceva de văzut din această producţie”, au transmis, duminică, reprezentanţii HBO.

Campania a fost iniţiată de April Reign, creatoarea campaniei „#OscarsSoWhite” (”Oscaruri atât de albe”). Aceasta a îndemnat spectatorii să publice pe platorma socială Twitter mesajul ”#NoConfederate” (”Fără «Confederate»”), duminică, în timpul difuzării celui de-al treilea episod din noul sezon ”Game of Thrones”, într-o încercare de a informa HBO că abonaţii nu vor să vadă un show care explorează sclavia. 

Mesajul s-a poziţionat pe primul loc în topul subiectelor populare pe Twitter în SUA şi pe cel de-al doilea loc în topul subiectelor populare pe platforma de socializare la nivel mondial.

De altfel, realizarea show-ului ”Confederate” a generat controverse încă de la anunţul oficial al proiectului.

”Câtă încredere ar trebui să avem în doi domni care nu şi-au dorit să abordeze tema rasei în propriul show şi care au avut şapte sezoane la dispoziţie pentru a introduce personaje de culoare importante?”, a spus April Reign pentru The Hollywood Reporter.

”Confederate” va prezenta evenimente care duc la un al treilea Război Civil American. Acţiunea serialului va avea loc într-un univers paralel, într-o naţiune în care sclavia este încă legală, iar Statele din Sud s-au despărţit de Statele din Nord.

David Benioff şi Dan Weiss vor fi fi showrunneri, producători executivi şi scenarişti, alături de Nichelle Tramble Spellman (“Justified”, “The Good Wife”) şi Malcolm Spellman (“Empire”), care vor fi coscenarişti şi producători executivi. Producătorii “Game of Thrones” Carolyn Strauss şi Bernadette Caulfield vor fi, de asemenea, producători executivi ai noului serial.

Cei patru scenarişti şi Casey Bloys, directorul de programe HBO, au apărat, de asemenea, planurile pentru noul serial, la scurt timp după generarea valului de critici pe reţelele sociale, înainte de demararea campaniei ”#NoConfederate”.

”Dacă va fi realizat bine, şi sunt mari şanse să se întâmple astfel, atunci va exista o oportunitate reală de a avansa discuţia pe tema diferenţelor bazate pe rasă în America (...) Producătorii ştiu că acesta va fi un proiect foarte dificil. Este un risc pe care merită să ni-l asumăm”, a spus Casey Bloys. 

”Confederate” va fi lansat anul viitor sau în 2019, după încheierea ultimului sezon al serialului "Game of Thrones".  

Citeşte şi:

Indicii subtile pe care s-ar putea să le fi ratat în primul episod Game of Thrones: ce semnificaţie are coafura Sansei şi care ar putea fi „darul“ promis reginei Cersei

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite