„Necenzurat“, printre emisiunile Antenei 2, după ce a fost respinsă cererea de modificare a postului în Antena Stars. „Preşedintele CNA a discriminat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Agentul VIP“, „Poliţia Modei“ şi „Răi, da' buni“ completează grila de programe de la Antena 2, postul ce nu a fost rebotezat Antena Stars, din cauza riscului de tabloidizare odată cu emisiunea Biancăi Drăguşanu. Reprezentanţii Antenei Group critică decizia Laurei Georgescu, spunând că  preşedintele CNA a făcut discriminare.

După ce membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului au respins cererea de transformare a Antenei 2 în Antena Stars - sub pretextul că Bianca Drăguşanu, care urma să aibă propriul show, ar trebui mai întâi să studieze jurnalismul, să ia lecţii de dicţie şi să parcurgă codul audiovizualului din România – postul îşi va modifica parţial doar prezentatorii şi grila de programe.

De luni, Rocsana Marcu şi Răzvan Botezatu dau startul emisiunii „Star Matinal“, de la ora 9.00, când telespectatorii vor afla ştiri mondene, la fel ca în show-urile din timpul zilei, „Star Magazine“ şi „Star News“. În cursul săptămânii, Adriana Bahmuţeanu va modera emisiunea live „Necenzurat“, cu un format diferit faţă de „Începe Bahmu“.


Programele consacrate ale Antenei 2, „Dincolo de aparenţe“, „Poliţia Modei“ , „Agentul VIP“ şi „Răi da’ buni“, îşi schimbă conţinutul. „Agentul VIP se extinde, timpul de emisie va fi mai lung. După şapte ani în care am lucrat cu o echipă restrânsă numeric, pot face aceleaşi emisiuni de comentarii,   informaţii spectaculoase şi sinteză bazându-mă pe reporteri de teren şi pe transmisiuni de la faţa locului“, anunţă Brancu.

image

După ce a fost respinsă cererea de modificare a Antenei 2, reprezentanţii Antenei Group au criticat-o pe Laura Georgescu, preşedintele CNA, şi au subliniat faptul că vor sesiza Comisia de Cultură şi Media din Parlament, potrivit unui comunicat redat pe paginademedia.ro.

„Antena Group contestă temeinicia acestei decizii, precum şi modul în care preşedintele CNA, Laura Georgescu, si-a exprimat punctul de vedere împotriva acestui post, discriminând, fără argumente, persoanele implicate în grila de programe. Antena TV Group a investit resurse umane şi financiare semnificative, adaptând şi actualizând programele în conformitate cu tendinţele pieţei, cerinţele publicului şi ale partenerilor, respectând cu stricteţe prevederile legale“, scrie în comunicat.

Laura Georgescu FOTO Mediafax

Postul de televiziune Antena 3 a dezbătut în emisiunea „Esenţial“ refuzul CNA de a permite Antenei 2 să se transforme în Antena Stars, dar şi mesajul citit de către preşedintele CNA, în care se preciza, printre altele, că postul Antena 3 este un „spălător de creiere“.

Doi membri ai Consiliului Naţional al Audiovizualului, Narcisa Iorga şi Valentin Jucan, au cerut demisia Laurei Georgescu, motivând că aceasta „transformă CNA în Consiliul Naţional al Antenelor“. „Preşedintele Laura Georgescu a demonstrat public că are carenţe în cunoaşterea legislaţiei din domeniul audiovizualului“, susţin specialiştii. Potrivit lor, Laura Georgescu a încălcat articolul 3 din Codul etic al membrilor CNA, „pe care domnia sa însăşi l-a propus şi votat, referitor la imparţialitatea faţă de radiodifuzori“.   

Transformarea postului Antena 2 în Antena Stars va fi rediscutată pe 16 decembrie, într-o şedinţă specială a Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), potrivit paginademedia.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite