Mutare la TVR: Virgil Ianțu trece de la TVR 2 la TVR 1 cu emisiunea „Câştigă România“

0
0

Sezonul 11 al show-ului de cultură generală pe teme despre România începe în data de 19 septembrie. În premieră, Virgil Ianţu le dă întâlnire telespectatorilor la TVR 1, de luni până joi, de la ora 21.00. 

Emisiunea „Câştigă România“, prezentată de Virgil Ianțu, va fi difuzată la TVR 1 FOTO TVR
Emisiunea „Câştigă România“, prezentată de Virgil Ianțu, va fi difuzată la TVR 1 FOTO TVR

Dacă până acum Marele Premiu acordat concurenţilor care câştigau 10 ediţii consecutive era un autoturism, începând cu sezonul 11, premiul cel mare va fi un cec în valoare de 50.000 lei. Şi tot la capitolul noutăţi, apare întrebarea „Câştigă România“, adresată concurenţilor care părăsesc concursul la finalul rundelor 1 şi 2: în noul sezon, ea este legată de un vers sau o replică celebră, de un citat, iar concurenţii vor avea de identificat autorul sau de continuat citatul.

Pentru replicile din filme sau scenete cunoscute publicului, răspunsul este validat prin vizionarea unei secvenţe video reprezentative.

Cultura generală rămâne o valoare constantă, dar şi metodele de predare trebuie adaptate perioadei în care trăim. Copiii de astăzi sunt aproape altă specie, în comparaţie cu noi şi atunci noi trebuie să găsim metode moderne de învăţare care să îi atragă pe elevi şi să le aprindă curiozitatea. Apariţia Internetului este unul dintre factorii care ne obligă şi pe noi să ne adaptăm, dacă vrem să fim ascultaţi şi înţeleşi“, spune Virgil Ianţu.

Cu credinţa că doar educaţia este răspunsul la întrebările pe care şi le pune ţara asta de atâta amar de vreme, începem sezonul 11 «Câştigă România!», din 19 septembrie, la TVR 1“, adaugă prezentatorul concursulu.

 În cei 5 ani care s-au scurs de la pregătirile pentru primul sezon, la cele peste 500 de ediţii „Câştigă România”, 1.000 de concurenţi şi-au dovedit cunoştinţele şi prezenţa de spirit trecând prin aproximativ 28.000 de întrebări. 6 dintre ei au reuşit să câştige 10 ediţii consecutive, plecând acasă cu marele premiu.

TV


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri