Video Masterchef 2024, noul sezon. Un concurent a gătit pietre! Reacția lui chef Dumitrescu: „Nu mesteca, o să te doară!”
0Noul sezon de la MasterChef 2024 a început la Pro TV, iar un concurent a venit în platoul cu un preparat inedit. Acesta a gătit supă de pietre cu salată mediteraneană.
Petre Catană este din Moineși, Bacău, dar locuiește în Marea Britanie. Are 28 de ani și este barista. A făcut facultatea la Iași, apoi a plecat în străinătate alături de fratele și sora lui.
Povestea lui Petre continuă și în Asia de Sud, unde a călătorit timp de patru luni și unde a descoperit cultura culinară a lor, potrivit protv.
Petre s-a prezentat la audiții cu un preparat din pietre, care i-a amuzat pe chefi. Rețeta este populară în Asia și presupune să gătește pietrele cu un sos, iar la servire, le ții în gură, le sugi, apoi le scuipi.
„Am văzut chestia asta cu pietre în food marketurile din Malaysia și Bangkok. Nu plănuiam inițial să vin cu pietre, dar am zis că vreau să încerc ceva diferit. Vreau să aduc ceva unic. Sunt hotărât, vin să le dau pietre de mâncare chefilor!”, a spus Petre Catană
Modul de prepare:
Se pun pietrele în apă cu sare și se lasă 5-10 minute. Între timp curățăm legumele și le tăiem julienne. Într-un bol pregătim sosul de stir-fry în care pune sosul de stridii, sosul de soia, sosul de pește, zahărul, pasta de ardei și ketchupul.
Într-un wok punem ulei și adăugăm usturoiul și ardeiul uite tocat și lăsăm 2 minute până se îmbina aromele. Adăugăm pietrele și lăsăm încă 2 minute după care adăugăm ardeiul gras, morcovul, piperul alb și piperul negru. De asemenea, într-un bol punem două linguri de apă și o lingură de amidon de porumb pe care le adăugăm la sfârșit, mai lăsăm 1-2 minute și este gata. Presărăm semințe de susan și chilli flakes pe deasupra și servim cu orez și salată de castraveți (opțional)
Chef Florin Dumitrescu a vorbit despre Petre Catană și farfuria lui cu pietre cu sos.
„Am avut niște momente foarte interesante. Unul dintre ele a fost când un concurent care, bineînțeles că ne-a șocat, ne-a adus să sugem pietre. La propriu, da… asta a fost și reacția noastră: «E o farsă!» E un dish din Asia. Sunt niște pietre de râu care se spală și se trag într-un sos. Practic iei piatra în gură și te bucuri de sosul respectiv”, a spus chef Florin Dumitrescu.
Sezonul 9 al emisiunii „MasterChef”: „Show-ul oamenilor obişnuiţi care au făcut din gătit o pasiune”
Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu au revenit marţi, 10 septembrie, de la ora 20.30, în show-ul culinar MasterChef România, difuzat la Pro TV.
„MasterChef România înseamnă începutul meu în televiziune şi acum întoarcerea acasă. Este show-ul oamenilor obişnuiţi care au făcut din gătit o pasiune. Vreau să simt această pasiune, nu doar pentru gust, ci şi pentru trofeu. Este momentul suprem în care talentul şi munca depusă sunt testate la maximum”, a declarat Florin Dumitrescu.
Lansarea noului sezon vine cu un moment special, în care cei trei chefi au ocazia să le vorbească tuturor concurenților din audiții, înainte de a le juriza preparatele.
„Vă rog să primiți emoțiile noastre ca pe un dar pentru ceea ce știu că simțiți acum: bucurie și speranță. Unii dintre voi veți obține șorțuri, să știți că avem destule și suntem foarte generoși. Există însă și un șorț care trimite un concurent direct în bucătăria MasterChef: șorțul de aur!”, le va spune Chef Florin Dumitrescu.
Cei trei chefi vor trece printr-un amalgam de stări încă din primele momente de jurizare.
Galette traditionnelle, supă Tom Kha Gai, colivă cu alivancă, stir-fried de pietre sau bisque de creveți sunt doar câteva dintre preparatele pe care concurenții le vor prezenta în fața celor trei chefi, cu dorința de a-i impresiona și a primi șorțul MasterChef România.