Marius Tucă, după decesul lui Florin Condurăţeanu: „Nu cred că mai există un gazetar aşa ca el”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Tucă a spus că a lucrat împreună cu regretatul jurnalist  Florin Condurăţeanu timp de 20 de ani Foto: Facebook Marius Tucă
Marius Tucă a spus că a lucrat împreună cu regretatul jurnalist  Florin Condurăţeanu timp de 20 de ani Foto: Facebook Marius Tucă

Jurnalistul Marius Tucă a transmis un mesaj emoţionant la Antena 3, după ce a aflat că jurnalistul Florin Condurăţeanu a murit.

”Era refugiul nostru, al ziariştilor mai tineri, atunci când nu mai aveam nicio soluţie, când nu mai aveam nicio cale, când nu mai aveam niciun răspuns. Atunci exista Ţuţu. 

Gândindu-mă acum la ce s-a întâmplat, îmi dau seama că l-am pus nemuritor şi îmi pare rău că nu am apucat să scriu o scrisoare, pe care am vrut să o fac publică din totdeauna. Au fost foarte multe momente în care am simţit să scriu scrisoarea asta, să îi mulţumesc mai ales pentru momentele alea în care nu aveai nicio soluţie şi el venea cu una foarte simplă şi cu o explicaţie din viaţă care te liniştea şi te salva cumva. 

Pe de altă parte, şi gazetăreşte, că am trăit gazetăreşte unul lângă celălalt şi prieteneşte atâta timp. M-am uitat la determinarea lui de fiecare dată în a-i învăţa pe ceilalţi, în a le spune cât de frumoasă este meseria asta. Şi când vezi un ziarist mai mare, mai experimentat că vine şi îţi spune în fiecare zi, dar în fiecare zi, cât de frumoasă e meseria asta, nu mai ai nevoie de nimic”, a spus Marius Tucă, care a intrat în direct la ”Sinteza Zilei” pentru a transmite un mesaj după moartea colegului său de breaslă, Florin Condurăţeanu, potrivit Antena 3.

Acesta a spus că a lucrat împreună cu regretatul jurnalist timp de 20 de ani: ”Înseamnă o viaţă de om pe care am trăit-o alături de Ţuţu”, a spus Marius Tucă.

„Am atâtea amintiri legate de el. Aş mai spune că la un moment dat a fost dat la o parte, că părea bătrân. Nu-i adevărat. A suferit mult din cauza asta. Cred că şi noi la un moment dat am încercat să îi ţinem nişte lecţii că s-a schimbat lumea şi că ar trebui să fim altfel, ceea ce era o prostie dacă stau să mă gândesc acum. Tot el avea dreptate şi în cazul ăsta. Îmi aduc aminte că am plecat în '91 cu Dan Diaconescu să facem un ziar, un trust în care suntem şi a fost şi el atâta timp, şi el a fost primul care a venit cu noi. Fără să întrebe prea multe, a ales ideea asta şi un drum care putea să nu ducă nicăier” a mai spus jurnalistul.

Marius Tucă mai spune că nu crede că mai există un gazetar aşa ca Florin Condurăţeanu  „un ziarist de modă veche, dar în sensul cel mai bun al cuvântului”.

„Îmi rămân mesajele lui de la sfârşit de an, neschimbate, la fel de frumoase, şi bucuria asta de a fi lucrat împreună atât de mult timp şi de a fi trăit împreună momente absolut incredibile pentru presa din România. Nu cred că mai există un gazetar aşa ca el, un ziarist de modă veche, dar în sensul cel mai bun al cuvântului, un ziarist care nu se mai fabrică, un ziarist care stă la maşina de scris şi scrie, şi scrie, şi scrie... şi în fiecare zi o ia de la capăt, ca şi când ar scrie pentru nimeni şi pentru toată lumea. Cam asta a însemnat şi înseamnă în amintirea noastră Florin Condurăţeanu”, a spus cu lacrimi în ochi Marius Tucă

Jurnalistul Florin Condurăţeanu a murit luni, în urma unui stop cardio-respirator. 

Florin Condurăţeanu avea 71 de ani şi şi-a publicat ultimul articol luni dimineaţă, intitulat „De un secol, Rapid driblează plictiseala". El a murit acasă, chiar de Ziua Ziaristului Român.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite