Marina Voica, la „Reţeaua de idoli“ de la TVR 2: „N-am simţit izolarea. Eu oricum sunt o melancolică“

0
0
Marina Voica FOTO TVR
Marina Voica FOTO TVR

Din 14 septembrie, cunoscuta realizatoare Irina Păcurariu provocă celebrităţile la un dialog sincer în noul sezon „Reţeaua de idoli“, la TVR 2. Celebra artistă Marina Voica (84 de ani) este prima invitată a emisiunii.

Emisiunea „Reţeaua de idoli“ se va difuza lunea, de la de la ora 21:00 (în reluare duminica, de la ora 18:00).

În cele 16 ediţii noi, cu invitaţi celebri, care au recunoscut că interviul cu Irina Păcurariu a scos de la ei lucruri pe care nu le-au mai spus niciodata presei, telespectatorii îi vor recunoaşte pe Ion Ţiriac, Ilie Năstase, Helmuth Duckadam, Draga Olteanu Matei, Damian Draghici, Irina Margareta Nistor, Nicolae Furdui Iancu, Răzvan Exarhu şi Mircea Bravo.

„Începem sezonul cu una dintre cele mai iubite artiste din România, o doamnă iubită de enorm de multă lume din diverse generaţii. Melodiile ei sunt fredonate la club şi nostalgiile românilor care încearcă să conserve ce a rămas valabil din comunism aduc multă tandreţe atunci când e rostit numele Marinei Voica. Toată acestă serie îşi propune să fisureze măştile celor care sunt idoli pentru o mulţime de români, aşa că aici, la Reţea, vom găsi la aceste personalităţi despre care credem că nu mai e nimic de spus multe dintre vulnerabilităţile lor ascunse“, spune Irina Păcurariu.

Irina Păcurariu FOTO Ioana Hameeda via TVR

irina pacurariu foto tvr

Îndrăgita Marina Voica este o adevărată legendă în România. Artista ajunsă acum la vârsta de 84 de ani a făcut istorie cu zeci de melodii, iar fiecare apariţie a sa televizată este un motiv de bucurie, atât pentru ea, cât şi pentru telespectatori. Despre marea doamnă a muzicii uşoare româneşti, invitata primei ediţii „Reţeaua de idoli”, Irina Păcurariu spune cu emoţie:

„Are 83 de ani, un VW Beetle galben nou, e delicată, poartă perle şi s-a născut în Ivanovo, aşa numitul oraş al mireselor, o urbe de jumătate de milion de suflete, majoritatea femei care munceau în fabricile de confecţii, pentru care marele pariu era să nu rămână nemăritate. În familia ei se mergea la facultate, aşa că fratele e medic iar ea, probabil ştiţi, este absolventa unei facultăţi de economie din Moscova.

Nimic din ce părea scris să i se întâmple n-a fost să fie până la capăt: a ajuns în România, a devenit cineva, câţiva ani chiar a emigrat  în Germania de unde a revenit ca să-şi îngrijească bărbatul care-a adorat-o până la ultima secundă din viaţa lui.

Câteva ore am stat în gădina ei ca şi cum ar fi singurul loc din lume în care puteam fi sau unde mi-aş fi dorit să ajung. La Marina Voica, o mare doamnă, cu care am vorbit despre singurătatea de cursă  lungă şi izolarea ca alegere definitivă”, a povestit Irina Păcurariu.

Probabil mulţi ştiu că de aproape 40 de ani Marina Voica este văduvă iar în prezent locuieşte în oraşul Breaza din judeţul Prahova. Cine îşi mai aminteşte însă că, în 1974, Marina Voica figura în paginile faimoasei reviste americane, „Billboard”, primind Diploma Star of the year - Music week.

„În 1980, Marina Voica împreună cu soţul ei, medicul Viorel Teodorescu, au decis să părăsească ţara, având intenţia de a se stabili în Germania. După doar un an petrecut în Germania, intervenind îmbolnăvirea gravă a soţului şi, apoi, decesul acestuia, Marina Voica a revenit în România, unde a fost interzisă o perioadă de autorităţile comuniste....“, povesteşte Irina Păcurariu

Acasă la Marina Voica, după lunile în care nimeni nu i-a intrat în curte, Irina Păcurariu a provocat un dialog în care artista devine melancolică şi foarte sinceră despre cum îşi trăieşte în singurătate cei 84 de ani:

Spuneţi că izolarea nu aţi simţit-o. Toţi spun că viaţa lor s-a schimbat...

La Breaza nu s-a simţit panica, pînă acum nu e niciun caz. Anul ăsta ceva s-a schimbat la mine. Eu oricum sunt melancolică. Dacă asculţi unele piese ale mele o să-ţi dai seama. 

De unde vin tristeţile? 

Sunt rusoaică, e predispoziţie. E ţara, clima. Unii spun că ăsta e farmecul meu. 

Ce rusoaică aţi fost, dacă aţi plecat tânără de acolo? Nu aţi vrut să vă scuturaţi de originile ruseşti?

Tu ai vrea să fii altceva? Oriunde ai sta, tot româncă eşti.

Sunt mii de români care încearcă să uite.

Şi, reuşesc? Nu cred, se mint. Nu m-aş întoarce niciodată, în schimb.... Totuşi aici e o ţară latină...şi e ţara mea...“, aşa sună finalul întâlnirii.

TV


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri