La mulţi ani, «Cerbul de Aur»!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Televiziunea Romπnă va transmite de Mărţişor un spectacol inedit de patru ore, în care se sărbătoresc 40 de ani de la prima ediţie a Festivalului Cerbul de Aur. Vom putea urmări

Televiziunea Romπnă va transmite de Mărţişor un spectacol inedit de patru ore, în care se sărbătoresc 40 de ani de la prima ediţie a Festivalului Cerbul de Aur. Vom putea urmări imagini de arhivă, amintiri, şi vom putea revedea interpreţi îndrăgiţi, câştigători ai festivalului mult apreciat.

40 de ani de festival "Cerbul de Aur" înseamnă deja istorie şi prilej de sărbătoare la nivel naţional. Astfel, TVR 1 a ales să difuzeze un program special ce va dura patru ore, în care telespectatorii îi vor urmări pe cei care au dat un nume Cerbului de Aur.

Primul artist care a cântat pe scena festivalului a fost Constantin Drăghici, iar ediţia de sâmbătă va începe exact cum a început şi spectacolul în anul 1968, pe scena Teatrului Dramatic din Braşov. Laureaţi ai festivalului, români şi străini, se vor reîntπlni în platou, într-un spectacol în care muzica şi imaginile de arhivă vor avea rolul principal.

Aniversarea îi va avea ca invitaţi, pe de-o parte, pe interpreţii români care au câştigat premii la Cerbul de Aur (în perioadele 1968-1971 şi 1992-2005), dar şi câţiva concurenţi străini, care vor interpreta melodii româneşti celebre.

Prezentatori <>

Constantin Drăghici, Margareta Pâslaru, Luminiţa Dobrescu (prima câştigătoare de origine română a Cerbului, în 1969), Doina Spătaru, Mihaela Mihai, Corina Chiriac, dar şi Monica Anghel, Narcisa Suciu, Andra, Proconsul, Luminiţa Anghel, Analia Selis, Mălina Olinescu şi Slang se vor afla în studioul 3 al TVR şi vor interpreta cântecele care i-au consacrat.

Cele mai îndrăgite cântece ale Cerbului vor fi reamintite publicului de concurenţii străini: Linda (Italia), Devon Niko (Canada), Mike Peterson (Germania), Jojo a Gogo (Franţa), Giulia (Israel), Urban Tale (Finlanda). Spectacolul de mâine va fi prezentat de Ruxandra Gheorghe şi Dan Teodorescu, iar Horia Moculescu îi va seconda, în dialogul cu invitaţii speciali.

Pe scena de la Braşov au cπntat în calitate de concurenţi sau invitaţi, nume celebre precum Julio Iglesias, Christina Aguilera, Ricky Martin, Joe Cocker, Toto Cutugno, Scorpions, Pink, Kenny Rogers, Ray Charles, Kylie Minogue, Diana Ross sau Vaya con Dios.

Kylie Minogue a mai cântat în România la ediţia din 1993 a Festivalului şi se pregăteşte să concerteze din nou în vara acestui an.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite