La câţi oameni au ajuns mesajele România TV şi Antena 3 din timpul protestelor anti-graţiere: posturile de ştiri au avut audienţe de top 5

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antena 3 şi România TV au vorbit despre „o lovitură de stat“ în timpul protestelor anti-graţiere FOTO Captură Adrian Răileanu
Antena 3 şi România TV au vorbit despre „o lovitură de stat“ în timpul protestelor anti-graţiere FOTO Captură Adrian Răileanu

Postul de ştiri România TV, cel mai vehement împotriva protestelor anti-graţiere, a avut audienţe de top duminică seară, fiind urmărit în medie aproape un milion de telespectatori în fiecare minut, scrie Paginademedia.ro.

RTV a ţinut în faţa micilor ecrane, în fiecare minut din intervalul orar 18.00-24.00, aproape un milion de persoane duminică seară, când zeci de mii de români au ieşit în stradă pentru a-şi exprima dezacordul faţă de proiectele de Ordonanţe de Urgenţă privind graţierea şi modificarea Codului Penal.

Televiziunea controlată de afaceristul şi omul de afaceri Sebastian Ghiţă, dat în urmărire internaţională, s-a clasat pe locul doi la nivel naţional şi urban şi pe locul cinci pe segmentul comercial, format din persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 45 de ani.

Potrivit cifrelor publicate de site-ul protestatarii au fost plătiţi cu 100 de lei, iar cei care aveau câini cu 30 de lei în plus, a fost pe locul doi în clasamentul audienţelor de la nivelul întregii ţări. Programul RTV a fost urmărit, în fiecare minut, de 910.000 de români, postul fiind depăşit doar de Pro TV, la care s-au uitat 1,3 milioane de telespectatori. Podiumul a fost completat de Kanal D, cu 881.000 de privitori.

Şi Antena 3, care a vorbit de „o lovitură de stat în desfăşurare“, i-a acuzat pe unii protestatari de comportament huligan şi a făcut asocieri între tragedia din Colectiv şi incendiul din Bamboo, susţinând că acesta din urmă a fost făcut „după aceeaşi reţetă“, s-a bucurat de audienţe bune, la nivel naţional fiind pe locul cinci, cu 657.000 de telespectatori.

Celelalte staţii de ştiri au avut audienţe după cum urmează: Realitatea TV – 214.000 de telespectatori (locul 8), B1 TV – 170.000 de telespectatori (locul 10) şi Digi 24 – 130.000 de telespectatori (locul 14).

România TV a fost tot pe locul doi şi în ceea ce priveşte audienţa la nivel urban, peste jumătate de milion de orăşeni urmărind prezentarea protestelor, conform Paginademedia.ro. De asemenea, Antena 3 a urcat pe poziţia a treia la oraşe, cu 463.000 de telespectatori.

Posturile de ştiri au căzut mai jos în top pe targetul comercial, al persoanelor tinere, România TV fiind urmărită de 97.000 de persoane, iar Antena 3 de 92.000. 

TV


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri