„Insula lui Bear Grylls“, sezonul doi, debutează la Discovery Channel: femeile se alătură bărbaţilor în situaţii-limită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bear Grylls (41 de ani) revine la Discovery Channel cu emisiunea „Insula lui Bear Grylls“, de această dată, în supravieţuirea în pustietate, fiind implicat şi un grup de femei. Participanţii vor trebuie să se descurce cu ce resurse au la îndemână, în timp ce se filmează. Noul sezon debutează de la ora 22:00, pe Discovery Channel.

Emisiunea celebrului expert în supravieţuire Bear Grylls - „Insula lui Bear Grylls“ - revine pe Discovery Channel cu al doilea sezon. De această dată, acesta încearcă să afle dacă şi femeile - nu doar bărbaţii - din Anglia au ceea ce le trebuie ca să supravieţuiască în situaţii-limită. Pentru a vedea cum se descurcă ambele sexe, Bear Grylls va lăsa 14 englezoaice pe o insulă  îndepărtată din Oceanul Pacific şi 14 englezi pe alta, la fel de pustie. Emisiunea are premiera luni, 22 februarie, de la ora 22:00, pe Discovery Channel.

Fiecare grup va fi absolut singur şi se va filma cu resurse proprii, având la dispoziţie doar câteva unelte de bază şi hainele pe care le poartă. Poveştile de pe cele două insule vor fi relatate în episoade separate, fiecare episod despre viaţa pe insula bărbaţilor fiind urmat de un episod despre viaţa pe insula femeilor.

De această dată, provocarea va fi mai dificilă şi va dura mai mult ca oricând, căci „naufragiaţii“ trebuie să se descurce numai prin forţele lor, rămânând singuri timp de şase săptămâni chinuitoare, în perioada de vârf a sezonului furtunilor tropicale. Departe de luxul şi confortul vieţii moderne, obligaţi să se confrunte cu realităţile dure ale vieţii în sălbăticie, vor reuşi aceşti temerari să se descurce? Şi, în final, cine va salva situaţia: forţa fizică brută sau puterea minţii?

În cadrul acestui experiment, bărbaţii şi femeile din cele două grupuri vor filma singuri toate experienţele prin care trec, dezvăluind realitatea necruţătoare şi eforturile uriaşe pe care le fac pentru a supravieţui pe insulele respective. Obligaţi să se descurce în condiţii critice, mai ştiu bărbaţii şi femeile din ziua de azi să facă ceea ce trebuie ca să supravieţuiască? 

image

FOTO Discovery Channel 

Descrierea episoadelor

BĂRBAŢII: Episodul 1

Organizând supremul experiment de supravieţuire, Bear Grylls abandonează 14 englezi pe o insulă îndepărtată din Pacific. Băieţii au la ei doar hainele pe care le poartă şi câteva unelte de bază; vor rămâne complet singuri pe insulă şi se vor filma între ei. De această dată, provocarea va fi mai dură şi de mai lungă durată, căci participanţii vor încerca să supravieţuiască doar prin forţe proprii timp de şase săptămâni, în perioada de vârf a sezonului furtunilor tropicale.

FEMEILE: Episodul 1

Pe o insulă pustie din Pacific, Bear Grylls abandonează 14 englezoaice obişnuite, care vor avea la ele doar hainele cu care sunt îmbrăcate şi câteva unelte de bază. Nu vor primi niciun fel de provizii, cu excepţia unei rezerve de apă suficiente pentru o singură zi. Ca şi băieţii de pe insula cealaltă, şi ele vor rămâne singure timp de şase săptămâni, filmând singure experienţele prin care vor trece. Complet lipsite de luxul şi confortul vieţii din secolul 21, vor reuşi aceste femei să demonstreze că au forţa fizică şi mentală cu care să supravieţuiască şi poate chiar să-i întreacă pe băieţii din echipa adversă? De la prima vedere, femeile îşi dau seama că insula pe care vor trăi o vreme e departe de viziunea paradisiacă la care sperau multe dintre ele. În realitate, le aşteaptă un ţărm acoperit mai degrabă cu nămol decât cu nisip, năpădit de o junglă necruţătoare, care se întinde până la marginea apei.  

BĂRBAŢII: Episodul 2

În acest episod, Barney Strange, un paramedic cu fire blajină, le dă o mână de ajutor celor din grupul lui când prinde şi pregăteşte o cină gustoasă, deşi mai neobişnuită. Au trecut abia cinci zile şi grupul deja a ajuns într-un moment critic. Insula a fost biciuită nemilos de mai multe furtuni puternice, iar în lipsa unui adăpost, temerarii abia dacă au reuşit să aţipească. Nu au mâncat nimic ca lumea de când au ajuns pe acest ţărm, iar rivalitatea dură dintre cei doi constructori din grup, Paul şi Andy, s-a transformat acum într-un război pe faţă. Alături de cel mai tânăr membru al grupului, Joe, cei doi sunt decişi să părărească insula – spre marea disperare a celorlalţi.

FEMEILE: Episodul 2

Femeile sunt lovite de deshidratare şi disperare după ce o parte din ele pleacă într-o expediţie de recunoaştere, încercând să găsească un loc mai bun pentru o tabără permanentă, dar se pierd pe drumul de întoarcere.

În timp ce micul grup rătăceşte dezorientat prin junglă, Abby, Fran şi alte trei femei au rămas în tabăra provizorie, unde le surprinde o aversă torenţială. Ploaia le stinge focul şi, cum nu mai au vreascuri uscate cu care să încerce să-l reaprindă, singura lor speranţă de supravieţuire este provizia de apă care li se împuţinează văzând cu ochii. Tensiunea creşte, iar situaţia le solicită la maximum forţele fizice şi mentale.

BĂRBAŢII: Episodul 3 

Au trecut două săptămâni şi băieţii sunt într-o formă fizică tot mai precară. Deşi s-au străduit din greu să vâneze şi să pescuiască, încă nu au reuşit să prindă ceva din care să-şi pregătească o masă mai substanţială. Veşnic înfometaţi, ei slăbesc pe zi ce trece, iar nivelul lor de energie e la pământ. Cel mai grav afectat e Kyle, un consultant IT în vârstă de 28 de ani, care susţine că se simte prea slăbit ca să-şi mai facă partea lui de treburi din tabără – lucru care îi frustrează teribil pe ceilalţi. Tensiunea creşte, iar grupul furios îl abordează direct pe Kyle, discutând pe faţă despre aparenta lui lene.

FEMEILE: Episodul 3 

Cele 12 femei rămase sunt cumplit de deshidratate. Mantra lor de supravieţuire sună aşa: „Poţi să rezişti 3 minute fără aer, 3 zile fără apă şi 3 săptămâni fără mâncare“. Prioritatea lor esenţială rămâne, deci, găsirea unei surse de apă potabilă, ceea ce înseamnă că trebuie să-şi abandoneze tabăra şi să pătrundă din nou în junglă, căutând încă o dată fâşia prelungă de plajă cu nisip alb şi sursa de apă sustenabilă găsite de grupul de recunoaştere, în primele lor zile pe insulă. Efortul de a străbate insula este însă uriaş, căci toate femeile sunt deshidratate şi înfometate.

BĂRBAŢII: Episodul 4

Au trecut patru zile de când băieţii au prins în capcană şi au omorât un crocodil, însă după aceea nu au mai reuşit să repete lovitura. Cea mai mare parte din puţina hrană pe care mai reuşesc să o consume i se datorează lui Vic, manager de servicii de curăţenie şi singurul membru al grupului care se descurcă de minune cu undiţa lui improvizată. Pe de altă parte, şi Vic se simte împovărat de ideea că este principalul furnizor de hrană al întregului grup - şi simte că ceilalţi s-au obişnuit cam prea repede cu această situaţie. Când se întoarce în tabără după o altă zi grea de pescuit şi îi găseşte pe băieţi odihnindu-se pe plajă, Vic se înfurie şi aruncă o veste-bombă: are de gând să intre în grevă şi să nu mai pescuiască nimic, ca să le dea tuturor o lecţie.

FEMEILE: Episodul 4

Condiţiile extreme de pe insulă îşi lasă amprenta asupra celor 11 femei care încă rezistă, dar sunt la un pas de moartea prin inaniţie. Hrana lor conţine extrem de puţine calorii, ele fiind obligate să reziste doar cu melci şi fâşii de yucca sau nuci de cocos.Devine imperioasă găsirea unei surse de hrană mai bogate în proteine, aşa încât Lauren, Beth şi Belinda se aventurează spre interiorul junglei ca să monteze nişte capcane, sperând să prindă un animal. Lauren îşi dă seama că, dacă vor să supravieţuiască, trebuie să fie mai hotărâte. Ca urmare, fetele pun ochii pe un porc, reuşesc să-l prindă în capcană, iar reuşita lor ar putea să îi salveze viaţa Georginei - cu condiţia ca fetele să poată ucide animalul.

BĂRBAŢII: Episodul 5

În acest episod este chemată echipa de evacuare pentru cazuri de urgenţă, căci Will, un tânăr de 36 de ani, cade de la înălţime pe nişte stânci şi se răneşte grav. Deja băieţii stau pe insulă de mai bine de o lună. Incapabili să-şi găsească o sursă sustenabilă de hrană, ei se simt tot mai slăbiţi şi mai disperaţi, cu fiecare zi care trece. Înfometaţi, epuizaţi şi stresaţi, încep să se certe între ei. Vic, 47 de ani, se răsteşte la cameramanul Sam Farmer, pe care îl bănuieşte că se eschivează de la muncile fizice mai grele.

FEMEILE: Episodul 5

Cum se apropie hotarul celor 5 săptămâni de la începutul experimentului, cele 10 femei rămase intră într-o perioadă periculoasă din punct de vedere medical. Există foarte puţine studii asupra modului în care rezistă organismul uman în condiţii atât de dure, deci pentru fete e mai important ca oricând să-şi menţină proviziile de apă şi hrană, fiindcă altfel riscă să aibă probleme pe termen lung cu organele interne. Cu o zi înainte, ele s-au ospătat pe săturate cu primul animal mare pe care l-au vânat: un porc de dimensiuni apreciabile.

BĂRBAŢII: Episodul 6

În acest episod final, după cinci săptămâni petrecute pe insulă, bărbaţii încă fac eforturi să-şi găsească suficientă hrană, deşi resursele deja împuţinate ale insulei nu mai reuşesc să le asigure nici măcar nucile de cocos şi melcii care formau ingredientele de bază ale meniului lor zilnic. Complet epuizat, cel mai în vârstă ”naufragiat” de pe insulă – Phil, 58 de ani, vânzător de maşini – e uitat de ceilalţi când se serveşte prânzul format dintr-o fiertură apoasă de peşte. Ulterior, greşeala îi face pe toţi să se mobilizeze, în încercarea de a-şi recăpăta vechiul spirit de echipă. În final, băieţii decid că singura metodă de a încetini declinul fizic în care au intrat este să-şi folosească ultimele fărâme de energie rămase ca să vâneze un animal şi să mănânce puţină carne.

FEMEILE: Episodul 6

În tabără s-a instalat din nou haosul, iar grupul este dezbinat. După perioada iniţială, în care s-au bazat doar pe deciziile luate de comun acord, lipsa de unitate a femeilor lasă acum cămara goală şi tabăra în pericol de destrămare. În lipsa unei strategii clare şi a unei liste de îndatoriri, nimeni nu mai caută hrană departe de tabără, nimeni nu verifică plasele de pescuit în mod regulat, iar focul e lăsat nesupravegheat. Câteva fete încearcă să schimbe soarta grupului şi să aleagă o şefă care să impună nişte reguli de viaţă pentru întreaga tabără. Dar altele se tem că va urma o perioadă de dictatură şi se răzvrătesc, dornice ca situaţia să rămână neschimbată. Vor reuşi totuşi cele două părţi să se împace, în ultima etapă a experienţei trăite pe insulă ? Sau vor pleca din acest loc certate şi dezbinate ? 

Supravieţuitorii de pe insule 

În acest episod special al seriei, trecem în revistă cu detalii perioada petrecută pe cele două insule. Bear se întoarce să-i întâlnească pe toţi cei care au reuşit să încheie experimentul cu succes, dornic să constate cu ochii lui cum au reuşit să supravieţuiască în aceste şase săptămâni. El le ascultă comentariile despre viaţa pe fiecare insulă şi le împărtăşeşte propriile păreri despre felul în care, bărbaţi şi femei deopotrivă, au făcut faţă condiţiilor extreme de care s-au lovit.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite