Geanina Lungu, principala prezentatoare de ştiri de la RTV, demisionează după şase ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Geanina Lungu, prezentatoarea emisiunilor de ştiri din prime-time la România TV, a anunţat pe Facebook că părăseşte postul pentru care a lucrat încă de la lansare.

„Sunt momente in viaţă când trebuie să alegi ce să faci mai departe. Intr-un astfel de moment mă aflu eu acum.. după 6 ani de România tv a venit momentul să închid un capitol frumos din viaţa mea. A fost o perioadă minunată în care am trăit experienţe şi bune şi rele, însă toate au avut rostul lor, m-au ajutat să devin omul care sunt astăzi. Nu pot sa plec fără să mulţumesc unor oameni care au avut încredere in mine şi care mi-au oferit oportunitatea de a mă dezvolta şi de a învaţa lucruri noi. Sunt onorată pentru că am lucrat cu oameni buni, oameni cu care am împărtăşit toate trăirile mele. Indiferent de ceea ce îmi rezervă viaţa pe viitor, eu sunt pregătită, poate mai mult ca niciodată, sa scriu un nou capitol. Mulţumesc RomaniaTv, celor care au fost alături de mine pe tot acest parcurs şi dvs. telespectatorilor care m-aţi încurajat întodeauna!”, a scris Geanina Lungu pe pagina personală de Facebook, arată Pagina de Media.

Geanina Lungu a lucrat la România TV încă de la lansarea postului, din 2011. Ea a prezentat ştirile pe mai multe tronsoane orare, dar în special ştirile din prime-time (intervalul 19.00 - 23.00). Anterior, ea a fost jurnalist pe sport la Realitatea TV şi la Telesport. 

Demisii în lanţ la România TV

Plecarea Geaninei Lungu vine în contextul unui lung şir de demisii pentru postul lui Sebastian Ghiţă. Recent, Iulia Nagy şi Florin Badea, prezentatorii ştirilor matinale, dar şi jurnalista Corina Drăgotescu au încheiat colaborarea cu România TV, iar mai mulţi angajaţi, printre care operatori, producători şi membri ai diviziei IT.

Pe lâng asta, din cauza problemelor financiare pe care le are postul de ştiri, conducerea a fost forţată să concedieze oameni şi să întârzie plata salariilor, potrivit site-ului Paginademedia.ro.

O parte din problemele financiare cu care se confruntă RTV sunt o urmare a faptului că mai mulţi advertiseri, printre care Coca-Coca, Pepsi şi Procter & Gamble, şi-au retras reclamele de pe postul RTV în lunile ianuarie şi februarie. Motivul a fost dat de reacţiile publice vehemente legate de modul în care RTV a reflectat protestele de stradă de la începutul anului. Postul de ştiri a făcut o serie de derapaje majore, pentru care a fost sancţionată şi de Consiliul Naţional al Audiovizualului, unul dintre acestea fiind cel în care o prezentatoare RTV afirmă că protestatarii au fost plătiţi pentru a ieşi în stradă după cum urmează: 100 de lei de persoană, copiii „ceva mai puţin“ – 50 de lei şi pentru câine 30 de lei.

La momentul respectiv, conducerea RTV a transmis agenţiilor de publicitate o scrisoare, iar printre altele au scris: „Vă rugăm să vă întrebaţi dacă nu cumva, în timpul uneia dintre cele mai tumultuoase perioade, nu sunteţi victimele dezinformărilor şi intoxicărilor menite să decredibilizeze postul de ştiri România TV, să destabilizeze activitatea sa până la suprimare.“

TVPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite