Eurovision 2016: Televiziunea de stat din Chişinău îl invită pe Ovidiu Anton să cânte alături de reprezentanta Moldovei. Ce răspuns a dat artistul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Postul public de televiziune de la Chişinău, Moldova 1, l-a invitat pe Ovidiu Anton, reprezentantul României la concursul Eurovision 2016, care a fost exclus din competiţie din cauza datoriilor TVR, să cânte pe scena de la Stockholm alături de reprezentanta Republicii Moldova, Lidia Isac. Totuşi, rockerul a ales să refuze oferta de peste Prut.

Potrivit unei scrisori oficiale, semnate de Mircea Surdu, directorul TV Moldova 1, românul Ovidiu Anton ar putea să apară pe scena Eurovison 2016, la Stockholm, alături de reprezentanta Republicii Moldova, Lidia Isar, informează site-ul televiziunii de stat de la Chişinău.

În scrisoare amintită, postul TV Moldova 1, organizatorul Eurovision Moldova, a calificat drept „un precedent neplăcut“ excluderea TVR de la ediţia din 2016 a Eurovision.

„Suntem solidari cu întreaga echipă a Televiziunii Române (TVR) şi ne exprimăm părerea de rău pentru faptul că echipele noastre nu vor fi în aceeaşi sală, pentru a se susţine reciproc, având în vedere spaţiul cultural şi valoric comun“, scrie în mesajul dat publicităţii de Compania Teleradio Moldova.

„Odată cu acest mesaj de solidaritate, lansăm şi ideea unei colaborări dintre reprezentanţii ţărilor noastre. În acest context, îl invităm pe Ovidiu Anton să evolueze pe scena ESC (n.red. - Eurovision Song Contest) alături de reprezentanta Republicii Moldova, Lidia Isac. Suntem convinşi că cei doi pot face un duet de excepţie cu piesa «Falling Stars» în semifinala din 10 mai. Evident că, schimbările în conceptul de show, la o etapă atât de înaintată, presupun şi agrearea unor modificări cu organizatorul concursului. Sperăm că, prin eforturi comune, vom putea depăşi momentele de criză“, continuă mesajul emis de compania care administrează postul Moldova 1.

Ovidiu Anton a catalogat gestul drept unul „extraordinar, unic şi nobil“, însă a ales să refuze oferta, motivând că nu doreşte să afecteze în vreun fel prestaţia reprezentantei Moldovei. „Mă înclin în faţa fraţilor noştri din Moldova, este un gest extraordinar, unic şi nobil. Pentru că ştiu câtă muncă este în pregătirea unui astfel de moment şi cât de important este Eurovisionul pentru cariera unui artist nu vreau să afectez în vreun fel prestaţia Lidiei pentru care a investit atâta energie. Este o piesă care i se potriveşte de minune şi oricât îmi doresc să fiu pe scena la care am visat, nu pot accepta să o fac aducând riscuri pentru alţi artişti. Eu îmi doresc să cânt la Stockholm, îmi doresc să cânt «Moment of Silence» pentru toţi, români, moldoveni şi pentru fanii Eurovision de pretutindeni. Succes, Lidia, este momentul tău şi ai să străluceşti! Mulţumesc încă o dată pentru acest gest deosebit. Nu voi uita niciodată“, a scris Ovidiu pe Facebook în replică la oferta Moldovei. 

Vineri, 22 aprilie, oficialii European Broadcasting Union (EBU) au anunţat decizia de a descalifica România de la Eurovision 2016, ca urmare a datoriilor de peste zece milioane de euro pe care Televiziunea Română le are faţă de organizaţia europeană, EBU fiind organizatorul concursului Eurovision. Prin urmare, Ovidiu Anton, care şi-a câştigat dreptul de a reprezenta România la ediţia din acest an cu piesa „Moment of Silence“, nu va putea urca pe scena de la Stockholm.

scrisoare moldova 1
TV



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite