Emisiunea „Chefi la cuţite“ revine la Antena 1 cu sezonul doi: chefii Bontea, Dumitrescu şi Scărlătescu au discuţii aprinse din prima ediţie FOTO
0Emisiunea „Chefi la cuţite“ revine la Antena 1, din 5 septembrie, în fiecare luni şi marţi, de la ora 20:30. Chefii Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu şi Florin Dumitrescu ajung să se contreze din prima ediţie, dar au parte şi de surprinze din partea concurenţilor.
Chefii Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu şi Florin Dumitrescu se întorc la Antena 1 de luni, 5 septembrie, de la ora 20:30, în fiecare luni şi marţi. Cu şi mai mult umor şi ironii la purtător, dar şi cu strategii de luptă schimbate, cei trei juraţi ajung la cuţite încă de la primele farfurii din etapa jurizării pe nevăzute. Aşa se face că mărul discordiei dintre chefi este în prima ediţie tartarul. Prezentat de unul dintre concurenţii sosiţi la preselecţii, tartarul naşte discuţii în contradictoriu între chefi.
„Dumitrescu face tartar mai bun ca mine“, va spune chef Scărlătescu, spre uimirea tuturor. De aici şi până la inflamarea spiritelor e numai un pas, pentru că chef Bontea nu este de acord cu ingredientele puse în acel plating. „Tu eşti old fashioned, cum se spune“, i-a replicat chef Scărlătescu, în vreme ce Sorin adaugă: „Nu, clasic. Eu sunt un clasic în viaţă“. Discuţia despre ingredientele care se folosesc la prepararea tartarului şi câtă libertate poate avea bucătarul atunci când vrea să reinterpreteze acest fel de mâncare a fost concluzionată de chef Scărlătescu: „Bontea, tu nu vrei să înţelegi că ăsta mic, colegul nostru, excelează în anumite lucruri. Te-ai supărat pe el“.
Prima ediţie „Chefi la cuţite“ aduce la jurizarea pe nevăzute farfurii gustoase, dar şi dezastre în bucătărie, oameni cu poveşti haioase şi deopotrivă emoţionante. De la o educatoare, la un specialist în comunicare sau un fost militar, lista celor care vin în show-ul de la Antena 1 e tot mai variată.
FOTO Antena 1
„Pe lângă concurenţi bine pregătiţi - ca să fac o paranteză, vă spun că au venit mulţi din afară, din Marea Britanie, America, Italia - a fost şi mult umor. Noi trei am fost parcă mai în formă ca oricând, aşa că telespectatorii vor avea parte de câteva momente memorabile, cu mine înfulecând o farfurie cu quinoa, pe care nu o suport, cu Scărlătescu făcând abdomene, cu meciuri de box în pauze şi multe altele“, spune chef Bontea.
FOTO Antena 1
La rândul lui, chef Dumitrescu admite: „Pentru mine a fost destul de intens, am fost foarte atent la selecţie, mai pretenţios atunci când am dat cuţitlul. Vă mărturisesc că nu m-am mai simţit atât de liniştit ca la primul sezon pentru că acum ştiu ce urmează şi că nu e de glumă. Au fost însă şi multe momente relaxate, amuzante, cu apariţii surpriză în platou“.
FOTO Antena 1
Iar pentru chef Scărlătescu varietatea este tot ce avea nevoie pentru a-şi forma o nouă echipă cu care vrea să câştige cât mai multe confruntări: „Am avut parte de mai mulţi bucătari profesionşti, am avut români plecaţi în străinătate şi şcoliţi afară, care muncesc acolo, am avut farfurii mai lucrate, surprize multe“.