Emil Hurezeanu la „Nocturne“: „Politicienii nu înţeleg prea bine România, nu ştiu ce să facă cu ea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Emil Hurezeanu, invitatul Marinei Constantinescu la emisiunea „Nocturne“, difuzată pe TVR luni, de la ora 23.00, discută despre marile puteri ale lumii.

Întors recent din Japonia, Emil Hurezeanu recunoaşte că n-ar poposi acolo mai mult de câteva zile, spre deosebire de gazda emisiunii, Marina Constantinescu, care ar alege ca destinaţie pe viaţă Ţara Soarelui Răsare.

În cadrul emisiunii de pe TVR 1 şi TVR HD, cei doi analizează relaţiile dintre marile puteri ale lumii, dar şi parcursul profesional al lui Hurezeanu (Radio Europa Liberă, Antena 1, Realitatea TV).

Cu totul inedit pentru emisiunea „Nocturne“ este dialogul celor doi despre problema agrară, plecând de la temerea invitatului privind „lipsa de interes a elitelor faţă de problemele reale ale celorlalţi“. Întrebat dacă lumea elitelor este „rănită“ de contextul social al ultimilor (zeci de) ani, Emil Hurezeanu are o certitudine. „Lumea asta este prizoniera propriei indiferenţe, este un abandon de grup, în grup“, spune invitatul.

image

Vorbind despre România, Hurezeanu admite că nu se numără printre cei resemnaţi care spun că „nu se mai poate face nimic“. Jurnalistul este de părere că „nu prin plecare se mai rezolvă lucrurile, ci prin rămânere şi interiorizare, prin internalizarea problemelor“.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite