Doina Gradea, planuri mari la TVR în 2018: serial istoric, Cerbul de Aur şi Mamaia Copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doina Gradea, directorul general interimar al Televiziunii Române, a declarat în şedinţa Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) că postul va produce şi va difuza un serial istoric, dar şi că anul acesta va avea loc o ediţie aniversară a festivalului Cerbul de Aur, având în plan şi Mamaia Copiilor.

Pe lângă trecerea tuturor canalelor la emisie HD şi redenumirea acestora, Doina Gradea a mai declarat în şedinţa CNA că anul acesta are în plan producerea şi difuzarea unui serial istoric, potrivit News.ro.

„Vom face serial istoric anul acesta şi va fi difuzat. Este pentru prima dată în istoria televiziunii din România când televiziunea publică va produce un serial istoric şi nu numai, şi filme de televiziune. Anul acesta“, a spus directorul televiziunii publice.

Gradea a anunţat şi că în 2018 se va face o ediţie aniversară a celebrului festival Cerbul de Aur. De asemenea, şefa TVR a vorbit şi despre festivalul Mamaia, care nu poate fi readus în acest an din cauza unor dispute legale, însă susţine că se va organiza în schimb Mamaia copiilor.

„Cerbul de Aur va fi, este ediţie aniversară – 50 de ani de la prima ediţie şi va fi anul acesta. Încă nu vă putem spune foarte clar, vom comunica la momentul respectiv, este în planul de Centenar. Sunt multe programe anul acesta şi la anul. Nu ne oprim. Legat de Mamaia, pe care am dorit să o reproducem anul acesta, după o pauză destul de mare - am discutat cu toţi partenerii care deţin marca şi e imposibil. Sunt dispute legale foarte mari. Însă, vom face Mamaia Copiilor“, a explicat Doina Gradea.

La începutul şedinţei, Dorina Rusu a întrebat care este motivul pentru care durata de difuzare a emisiunii de actualitate culturală „Cooltura“, prezentată vinerea, de la ora 17.30, de Mirela Nagâţ, va fi redusă la o jumătate.

Doina Gradea a răspuns că aceasta a fost o decizie de management care nu afectează procentele declarate la CNA în structura de programe, care au fost aprobate de Consiliu. Gradea a precizat că pentru deciziile legate de management, TVR răspunde în faţa forului superior, Parlamentul României.

„Cultura rămâne, atât pe TVR 1, cât şi pe TVR 2 – «Profesioniştii», «Garantat 100%», „Creativ“ şi multe alte emisiuni. Legate de Centenar, vom porni în curând un proiect deosebit de important pentru noi, unul dintre cele 13 proiecte pe care le avem în vedere în acest an – «Jurnalul de Centenar». Deja unele dintre proiecte au fost începute de colegii mei de la TVR 2, TVR Internaţional. Un alt ptoiect care va fi realizat de către noi va fi «Caravana Centenarului», apoi vom avea filme doucmentare cu tematica Centenarului, chiar foarte multe“, a adăugat directorul TVR 1.

TV



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite