Doina Gradea, despre Eurovision: „Mi-aş dori să organizăm la Timişoara, până în 2021, nu doar finala naţională, ci şi pe cea internaţională“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doina Gradea, directorul general interimar al Televiziunii Române, are planuri mari şi a declarat că vrea să organizeze finala concursului internaţional Eurovision în Timişoara, care va deveni capitală culturală europeană.

„Până în 2021, când Timişoara va deveni capitală culturală europeană, mi-aş dori să organizăm aici nu doar finala naţională Eurovision, ci şi pe cea internaţională“, a spus Doina Gradea.

După emoţiile primei semifinale, echipa Eurovision România 2018 pregăteşte al doilea spectacol, care va avea loc în capitala Banatului. Înaintea semifinalei de duminică, 28 ianuarie, organizatorii au vorbit, într-o conferinţă de presă, despre ultimele pregătiri ale show-ului de la Timişoara. 

„Mi-am dorit foarte mult să organizăm Eurovision la Timişoara, pentru că este un oraş care merită enorm. Le mulţumesc reprezentanţilor autorităţilor locale, celor ai Teatrului Naţional Mihai Eminescu şi colegilor de la TVR Timişoara pentru implicarea în realizarea acestui eveniment“, a menţionat Doina Gradea, directorul general interimar al TVR.

„Vă spun un secret: mi-am dorit foarte mult să organizăm una dintre semifinalele Eurovision România aici, la Timişoara, pentru că este un oraş modern şi un simbol pentru România - locul unde a început Revoluţia din 1989. Până în 2021, când oraşul va deveni capitală culturală europeană, mi-aş dori să organizăm aici nu doar finala naţională Eurovision, ci şi pe cea internaţională“, a adăugat Directorul General al TVR.

doina gradea foto business magazine

Doina Gradea, Director General TVR FOTO Business Magazin 

„Este o mândrie şi chiar o obligaţie să susţinem organizarea acestui eveniment, fiind un spectacol deosebit. Timişoara are nevoie de astfel de spectacole pentru a ridica ştacheta evenimentelor culturale din oraş“, a punctat Adrian Negoiţă, reprezentant al Consiliului Judeţean Timiş.

„Cred că va fi o semifinală foarte bună şi mă bucur că va avea loc în acest loc foarte interesant, la Timişoara“, a menţionat şi Cezar Ouatu, prezentatorul Selecţiei Naţionale, alături de actriţa Diana Dumitrescu. 

Pentru prima dată în istoria Eurovision România, una dintre semifinalele concursului este organizată la Timişoara, într-un decor inedit. Parte din vechiul bastion imperial Maria Theresia, o fortificaţie construită în secolul  al XVIII-lea, fostul manej imperial găzduieşte, azi, Sala 2 a Teatrului Naţional Mihai Eminescu din Timişoara, pe scena căreia va avea loc show-ul Eurovision. 

Semifinala Eurovision România de la Timişoara, la fel ca celelalte show-uri ale Selecţiei Naţionale, va fi transmisă, în direct, pe TVR 1, TVR Internaţional şi TVR Moldova precum şi pe TVR+, duminică, 28 ianuarie, de la ora 21.00. 

Următoarele semifinale vor fi la Craiova, pe 4 februarie, Turda, pe 11 februarie, şi Sighişora, pe 18 februarie. 

Cu o zi înaintea spectacolelor, în fiecare sâmbătă, TVR 1 va transmite, de la ora 22.00, „Culise Eurovision 2018“, o serie de emisiuni live despre ultimele pregătiri, impresii la cald, imagini de la repetiţii şi de la conferinţele de presă premergătoare evenimentelor. Concurenţii fiecărei semifinale vor oferi momente inedite,  interpretând diferite melodii, altele decat cele cu care s-au înscris în concurs. 

În acest an, Selecţia Naţională se desfăşoară sub sloganul „Eurovision uneşte România!“

Ediţia 2018 a Selecţiei Naţionale a atras 72 de piese în lupta pentru un loc în semifinalele Eurovision România. În premieră, în concurs au intrat 60 de piese, câte 12 pentru fiecare semifinală. În fiecare semifinală, juriul Selecţiei Naţionale alege câte trei finalişti. Primii trei, aleşi în spectacolul de la Focşani, sunt Alexia & Matei, trupa Echoes şi Eduard Santha.

Juriul Selecţiei Naţionale îi reuneşte pe Marian Ionescu, Ilinca Băcilă, Nicu Patoi, Liliana Ştefan şi Viorel Gavrilă, cinci artişti legaţi prin experienţa participării la cel mai mare concurs muzical din lume. 

Pe 25 februarie, în Marea Finală care va avea loc la Sala Polivalentă din Bucureşti, publicul este singurul care va alege reprezentantul României pentru scena din Lisabona, dintre cele 15 piese rămase în concurs.

Citeşte şi:

Finalişti Eurovision România 2018: Mihai Trăistariu merge din nou în finală, dar a fost pe ultimul loc în preferinţele juriului: „Nu sunt extrem de fericit“

Clasamentul şi toate interpretările din a doua semifinală Eurovision România 2018: o concurentă a reuşit performanţa de a nu primi nici măcar un punct VIDEO

Cine sunt primii 3 finalişti Eurovision România 2018: Alex Florea nu se numără printre cei aleşi de juriu VIDEO

Câte puncte a primit fiecare concurent în prima semifinală Eurovision România 2018: unul dintre participanţi nu a mai urcat pe scenă VIDEO

TVPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite