Eurovision România 2018. Semifinala de la Timişoara. Cezar Ouatu: „Din punct de vedere al creaţiilor şi artiştilor, va fi mult mai bună decât cea de la Focşani“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Organizatorii semifinalei naţionale Eurovision 2018 de la Timişoara
Organizatorii semifinalei naţionale Eurovision 2018 de la Timişoara

Seria semifinalelor selecţiei naţionale Eurovision România 2018 continuă cu spectacolul de la Timişoara, pe 28 ianuarie.

Timişoara a fost aleasă de TVR, producătorul Eurvision România 2018, una dintre cele cinci oraşe care găzduiesc semifinalele concursului naţional - alături de Focşani, Craiova, Turda şi Sighişoara.

Showul din capitala Banatului – a doua semifinală după cea de la Focşani, va avea loc duminică, la Sala 2 a Teatrului Naţional. 

Locaţia a fost propusă de Demete Andraş, regizorul şi producătorul spectacolului. Fostul director al Teatrului Maghiar din Timişoara a contribuit ca fosta sală de sport să fie transferată teatrului, atunci când făcea parte din Ministerul Culturii. 

“E un fel de reîntoarcere a mea la Timişoara. Am ales această sală din foarte multe raţionamente. În primul rând pentru capacitatea şi adecvabilitatea ei la nevoile noastre. Este ca un imens platou de televiziune. Îmi aduc aminte de acele seri, nopţi, săptămâni, pe care le-am petrecut în acest Parc Civic, la evenimentele din această sală, care atunci era sală de sport, am derulat şi un festival în acest parc, tocmai pentru a atrage atenţia Timişoarei asupra potenţialului acestei săli. După aproape zece ani de când a devenit sală de teatru, vine şi proiectul Eurovision”, a declarat Demeter Andraş, coordonator al Casei de Producţie a TVR.

Cezar Ouatu a avut toate rolurile la Eurovision

Spectacolul va fi prezentat de actriţa Diana Dumitrescu şi Cezat Ouatu, cel care a reprezentat România la finala Eurovision 2013, din Suedia. Cezar Ouatu este deja un specialist în Eurovision.
 

„Eu mă consider mai mult gazdă şi preieten cu concurenţii. Ei sunt protagoniştii. Este un debut pentru mine să prezint, pentru că am avut toate rolurile posibile în acest film numit Eurovision. Am fost de la reprezentantul României, la jurat în faza naţională şi internaţională. Cred că cea de a doua semifinală, de la Timişoara, din punct de vedere al creaţiilor şi al artiştilor, va fi mult mai bună decât cel de la Focşani. Au fost şi momente destul de slăbuţe acolo. Am ascultat piesele, ştiu cine se prezintă, cred că va fi nivelul mult mai sus”, a declarat Cezar Ouatu.  

Eurovision 2018 - Timişoara

„Astăzi e foarte greu să fii simplu”

România va reveni în finala internaţională Eurovision după o pauză de un an. Cezar Ouatu spune că nu există o reţetă a succesului la Eurovision.

„Cred că Salvador Sobral, că tot o să mergem în Portugalia, câştigătorul Eurovision 2017, a dovedit că nu există o reţetă. Nu este obligatoriu să te duci cu efecte pirotehnice, artificii, nebunii. El a venit singur cu o baladă scrisă de sora lui şi a cântat-o într-un mod extrem de sensibil. Victoria lui a fost o palmă morală pentru toţi cei care produc muzică de consum. A câştigat cu o linie melodică extrem de simplă, dar cred că astăzi e foarte greu să fii simplu. Ai trei minute, dar eu cred în impactul primelor zece secunde. Să nu uităm că există şi o loterie geopolitică. Depinde cum ne situăm, cum se aliniează astrele pentru România”, a mai spus Cezar Ouatu. 

Eurovision 2018 - Timişoara

Va fi un show pentru telespectatori
 

Spectacolul de la Timişoara nu va fi unul pentru publicul din sală, ci pentru cei aflaţi în faţa televizoarelor. Organizatorii vor miza pe un spectacol de lumini creat cu 100 de capete mobile inteligente, 100 de proiectoare convenţionale şi 90 de metri pătraţi de ecrane LED. 11 camere vor urmări toate momentele, aducând concursul în casele telespectatorilor. În sală sunt 146 de locuri, care vor fi oferite fanilor celor care vor intra în concurs.

„Este potrivit ca Timişoara să găzduiască una dintre semifinalele Eurovision. Nu am avut nicio ezitare să oferim tot suportul în acest scop. Va fi un spectacol urmărit de foarte mulţi telespectatori, iar asta e benefică pentru vizbilitatea Timişoarei. Sunt toate premisele pentru un spectacol reuşit. Această Sală 2 este excelentă pentru sepectacole cu public mai puţin”, a spus primarul Nicolae Robu. 

Eurovision 2018 - Timişoara

Neda Ukraden vântă la Timişoara
 

Spectacolul va începe, la ora 21.00, cu portughezul de la Arad Ricardo Caria, care va cânta melodia câştigătoare din 2017, al lui Salvador Sobral, „Amar Pelos Dois”. Urmează cei 12 concurenţi, iar în a doua parte, în timp ce juriul deliberează, va fi un recital susţinut de Neda Ukraden, cea mai vândută artistă din Serbia, cu peste cinci milioane de discuri date. În showul de la Timişoara vor mai apărea Lavinia Răducanu şi Cargo. Finalul îi aparţine tot lui Ricardo Caria, cu piesa „Lisabona”. 

Eurovision 2018 - Timişoara


 

La final vor rămâne în cursă pentru un bilet spre Lisabona trei nume. 

iată şi semifinaliştii care vor intra în concursul de la Timişoara:

Jukebox fet Bella Santiago ("Auzi cum bate"), Alessandro Dănescu ("Breaking Up"), Meriem ("End the Battle"), Mihai Trăiastariu ("Heaven"), Jessie Baneş ("Lightning Strikes"), Romeo Zaharia ("Maybe This Time"), Othelo ("Noi suntem pădure"), Miruna Diaconescu ("Run For You"), Serena ("Safari"), Pragu de Sus ("Te voi chema"), Endless feat Maria Grosu ("Thinking About You") şi Rafael & Andy ("We are one").

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite