Documentare istorice. Producţii care merită văzute în seara aceasta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care vor să urmărească documentare istorice la TV azi au la dispoziţie câteva producţii interesante. Iată câteva recomandări din programul TV.

Documentare istorice. Inchiziţia. Viasat History. 23:00. Această serie elucidează un capitol întunecat şi sâgeros al istoriei britanice şi europene. Sunt prezentate poveşti care ne îngheaţă sângele, privim cu groază flăcările care înconjoară martirii Mariani şi alţi oameni de înaltă credinţă şi convingeri de neclintit şi vedem oameni obişnuiţi şi nevinovaţi căzând victime psihopaţilor şi fanaticilor religioşi. 

Trecând de la persecuţia religiilor şi credinţelor, la vânarea misterioşilor Catari şi a Cavalerilor Templieri, prin tortura şi execuţia vrăjitoarelor, a misticilor şi a vindecătorilor, acest program relatează fapte înfiorătoare săvârşite în numele credinţei.

Filme documentare istorice. Secretele istoriei. National Geographic. 19:00. Acest serial plonjează direct în subiectele despre care am vrea cu toţii să ştim mai multe, răspunzând la o serie de întrebări incitante. Aflaţi de ce a fost construit complexul Stonehenge şi care era cartea preferată a lui Hitler. Animaţia şi grafica pe computer se amestecă cu filmările de arhivă, dând naştere unui serial dinamic şi distractiv.

Documentare istorice. „Naştere, căsătorie şi moarte în Evul Mediu”, pe Viasat History

Documentare istorice. Maşinării de luptă. Discovery World. 22:50. Programul prezintă cele mai puternice maşinării de război în acţiune. Filmată în locaţie cu trupe militare terestre, de marină şi de aviaţie, această serie fascinantă urmăreşte diversele tipuri de echipamente speciale de pe câmpurile de luptă moderne, alături de soldaţii curajoşi care le folosesc. 

De la lansatoare de proiectile cu rază lungă de acţiune şi vehicule de teren până la arme de mare precizie, fiecare episod analizează anumite echipamente în funcţie de performanţele demonstrate în luptă, versatilitate, inventivitate a design-ului şi poziţie în ierarhia valorică a clasei respective, pentru a stabili care dintre ele pot intra într-un Top 10 final. Care e cea mai rapidă maşinărie militară din lume? Ce mitralieră, tanc, avion şi vas au cea mai mare putere, ca arme de foc? Aflaţi răspunsurile urmărind o serie captivantă, care prezintă unele dintre cele mai performante arme existente la ora actuală.

Documentare istorice. Naştere, căsătorie şi moarte în Evul Mediu. Viasat History. 22:00. Helen Castor, de profesie istoric şi scriitoare, studiază felul în care oamenii din Evul Mediu trăiau cele mai fundamentale momente de tranziţie din viaţă: naşterea, căsătoria şi moartea.

Astfel, ea ne dezvăluie ce gândeau şi în ce credeau oamenii din vremea aceea. În Evul Mediu, învăţăturile Bisericii Catolice sunt cele care au influenţat mentalitatea şi credinţa oamenilor în toată Europa de Vest. 

Însă până la sfârşitul Evului Mediu, Biserica se va trezi în mijlocul unor schimbări uluitoare, iar obiceiurile pentru momentul naşterii, al căsătoriei şi al morţii nu vor mai fi niciodată la fel.  

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite