Din culisele finalei de la „Vocea României“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reporterul „Adevărul“ a pătruns pe platourile de filmare de la Buftea şi a surprins momentele cheie din spatele micilor ecrane şi nu numai.

„Anul acesta mi s-au împlinit două vise: Alice mi-a dăruit un copil minunat, iar telespectatorii mi-au făcut cel mai frumos cadou de Crăciun. Ceea ce s-a întâmplat astăzi mi se pare absolut senzaţional. Victoria acestei fete de 26 de ani este formidabilă“, spune Horia Brenciu, plângând.

Julie Mayaya a câştigat marele premiu de 100.000 de euro şi a devenit cea de-a doua voce a României, după ce anul trecut Ştefan Stan s-a mândrit cu acelaşi statut.

Pe scenă dansează toţi participanţii acestui sezon, iar muzica acoperă zgomotul produs de forfota din sală. Admiratorii se înghesuie spre podium pentru privilegiul de a se fotografia cu vedetele pe care au ocazia să le vadă faţă în faţă, nu doar la televizor.

Susţinătorii lui Cristi Nistor îl încurajează, iar Vizi Imre se sărută cu iubita şi se retrage în culise. Nu este singurul. Pe scenă au mai rămas câţiva fotografi şi impresari care îi felicită pe cei doi învingători ai serii: Julie Mayaya şi Horia Brenciu, antrenorul şi mentorul său.

image

Horia Brenciu şi Julie Mayaya. FOTO Corina C.

„În seara aceasta am făcut tot ce am putut mai bine, ţinând cont de toate emoţiile“, mărturiseşte cântăreaţa care s-a descălţat de pantofii cu toc ca să se relaxeze. „Julie este o voce încântătoare, este vocea care m-a făcut să plâng. Astăzi a fost botezul lui Julie. Vom avea un traseu foarte mare, foarte frumos. Ne bucurăm pentru o zi, două, o zi ea, o zi eu, dar după aceea ne punem din nou pe treabă“, preconizează artistul, zâmbind în faţa aparatelor de fotografiat. Ajuns acasă, Horia Brenciu îşi postează impresiile şi pe blogul său personal.

În spatele scenei, Vizi Imre, ocupantul locului secund, îşi face bilanţul. „Este mare realizare pentru mine. Eu niciodată nu m-am aşteptat la aşa ceva, de când a început show-ul ăsta. Cred că noul meu hobby e acela de a nu mă aştepta. Mă simt bine, împlinit, sunt fericit. Am învăţat multe, despre muzică, despre a fi om, despre convieţuire, un pachet întreg, au fost patru luni de viaţă conjugală cu muzica“, a spus artistul în culise. Vizi a fost încântat de colaborarea cu Marius Moga. „Mamă, a fost explozivă! Nu poţi să nu te bucuri de o astfel de colaborare şi cred că asta nu e tot. Aşa preconizez“, declară solistul de 26 de ani. În ceea ce priveşte planurile sale, în luna ianuarie, Vizi îşi va lansa piesa „The Happy Morning Song“.

vizi imre - foto facebook

Vizi Imre şi o susţinătoare. FOTO Facebook

Câştigul a fost unul neaşteptat şi pentru Horia Brenciu, mai ales că multe persoane au pariat pe Tibi Scobiola (39 de ani) şi Cristi Nistor (26 de ani). Uimirea a fost cu atât mai mare cu cât cei doi solişti au primit cele mai puţine voturi din partea telespectatorilor. „Sper că nu v-am dezamăgit pe tot parcursul acestui concurs minunat, M-aţi făcut să mă simt artist. Sărbători fericite!“, s-a înclinat Tibi Scobiola în faţa publicului. „Mulţumesc în mod deosebit Loredanei. Nu doar eu fac parte din familia ta, ci şi tu faci parte din familia mea“, a exclamat Nistor la aflarea rezultatelor.

loredana si cristi nistor - foto corina cosmescu

Cristi Nistor şi Loredana în una dintre cele mai energice interpretări, după cum a apreciat Smiley. FOTO Corina C.

Sentimentul a fost reciproc, căci Loredana l-a susţinut prin complimente, pe tot parcursul emisiunii. „Cristi merită să câştige pentru că el cântă orice stil, cântă din orice poziţie şi dansează în acelaşi timp, are emoţie, găseşte soluţii şi situează vocea lui în armonie, compune la chitară, este profesor de muzică, dar şi un artist complex“, l-a apreciat cântăreaţa în vârstă de 42 de ani. 

La scurt timp după oficializarea câştigătorului, Scobiola şi colegii săi se retrag în rulotele amenajate în spatele scenei, unde sunt obiectele lor personale, dar şi provizii alimentare, cafea şi ceaiuri. Oamenii îşi strâng genţile de pe scaune, îşi urează „Sărbători fericite“ şi îşi îndeamnă copiii spre ieşirea din platoul de filmare. 

Cristi Nistor mai rămâne câteva minute pentru a discuta cu jurnaliştii. „A fost o experienţă mişto care te formează ca om în primul rând. Cât trăieşti, înveţi şi orice experienţă nouă, şi un om dacă îl cunoşti, este o lecţie bună. Nici nu pot să redau în cuvinte ce am învăţat“, a declarat cântăreţul. Cât despre Julie Mayaya... „N-am decât cuvinte de laudă la adresa ei, ca om şi ca voce“, conchide elevul Loredanei.

Însă aceasta este liniştea de după furtună. La începutul evenimentului, studioul părea neîncăpător. Concurenţii repetau piesele, se fardau, beau cafea, fumau, dădeau autografe, făceau fotografii sau îşi îmbrăţişau susţinătorii. „Când se termină?“, îl întreaba o fetiţă pe tatăl său. „Stai liniştită! Gata. Asta e ultima seară, poate câştigăm şi plecăm“, îi spunea părintele care era, de fapt, impresarul lui Tibi Scobiola. Înainte de spectacol, artistul evita declaraţiile, spunând că nu se aştepta să ajungă în finală şi că participarea la „Vocea României“ este un trofeu în sine.

În timpul filmărilor, atmosfera se destinde cu glume şi bucate de Crăciun. Pavel Bartoş încearcă un şorici tradiţional, iar Moga şi Smiley aleg un cozonac, asezonat cu sarmale.

Aceştia îşi dovedesc simţul umorului şi cu prilejul darurilor oferite de Moş Crăciun la începutul emisiunii. Brenciu primeşte un tricou pentru fetiţa sa, inscripţionat cu mesajul „My Daddy Is Brenciu“, iar Loredana este întâmpinată cu bidoane de apă, aduse în cinstea celei mai recente piese, „Apa“. Smiley şi Moga au parte de cadouri mai dinamice: maşinuţe de joc, respectiv o trambulină prin care să le demonstreze alor săi cât de sus poate să sară (aluzie la hitul „Tot mai sus“).

În pauze, femeile de serviciu curăţă scena, iar asistenţii de producţie dau indicaţii menite să pună în valoare show-ul. În culise, dansatorii grupului de balet îşi schimbă costumele şi urmăresc spectacolul de pe scaune, în faţa unor televizoare suspendate printre cabluri. Dana International, câştigătoarea Eurovisionului din 1998 le trimite bezele fanilor care o salută. Înainte să urce pe scenă pentru a interpreta hitul „Diva“, artista îşi masează braţele cu cremă şi se mai priveşte în oglindă.

dana international foto corina cosmescu

Dana International a pregătit două numele muzicale pentru a doua seară de Crăciun. FOTO Corina C.

Inna dansează cu admiratorii în culise, iar Antonia schimbată într-o pereche de colanţi multicolori, un hanorac XL, tenişi cărămizii şi o căciulă şi se fotografiază cu grupurile de tineri. După miezul nopţii, câteva fete profită de o pauză publicitară şi îi cântă „La Mulţi Ani“ lui Ştefan Stan, fostul concurent al lui Smiley şi prima voce a României.

stefan stan si o admiratoare - foto corina cosmescu

Ştefan Stan şi una dintre admiratoarele sale. FOTO Corina C.

Ce spun vocile de pe Facebook ?

După concurs, artiştii nu s-au manifestat doar în studiourile de la Buftea, ci şi în mediul virtual şi, mai precis, pe Facebook.

„Sunt mândru de Vizi că a sărit atât de sus, locul 2 din mii de voci, e CEVA !!!“, a postat Marius Moga pe contul său oficial. „Şi felicitari sincere pentru Julie & Horia! Mă bucur ca au început să fie apreciate vocile adevărate la «Vocea Romaniei»!“, a adăugat micuţul Mozart.

Premiul acordat de public reprezintă semnul unei mari schimbări de atitudine în ţara noastră. Vizi Imre

După ce în această seară a cântat piesa „Eternal Flames“, alături de Cristi Nistor, iar în ultimele zile şi-a publicat mai multe fotografii şi mesaje de susţinere pentru artist, Inna a complimentat-o pe marea câştigătoare. „Felicitări, Julie Mayaya! Mult succes în continuare!“, a scris artista. La fel a procedat şi Antonia care, deşi a repetat cu Tibi Scobiola, a apreciat-o şi pe deţinătoarea trofeului. „Felicitări, Julie Mayaya!“, a notat Antonia.

Smiley, în schimb, a fost mai succint. „Cei mai veseli pierzători. Vă mulţumim frumos! a postat antrenorul lui Tibi Scobiola“, alături de fotografia de mai jos. 

tibi scobiola si smiley - facebook

Smiley şi Tibi Scobiola, o echipă dincolo de camerele de filmat. FOTO Facebook/ Smiley


Vizi Imre a analizat mai bine situaţia. „Felicitari, Julie! Faptul că eşti Vocea Romaniei mă bucură nespus. Meriţi acest premiu. Vocea ta a fost şi azi deasupra tuturor. Premiul acordat de public reprezintă semnul unei mari schimbări de atitudine în ţara noastră“, a scris Imre cu privire la faptul că oamenii au depăşit stereotipul că Mayaya nu ar putea fi Vocea României fiindcă are origini africane (tatăl său este din Congo).

„Ai dovedit că atâta vreme cât talentul şi curajul sunt mână în mână, poţi îndrăzni să ajungi pe primul loc. Într-un mod uimitor de asemănător, te regasesc în versurile din melodia mea din finalul concursului: «And the dreams that you dare to dream, Really do come true» (Şi visele pe care îndrăzneşti să le visezi, Într-adevăr devin realitate – n. r.)“, le-a scris Vizi Imre celor peste 7.000 de fani de pe Facebook.
 

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite