Decizia CNCD după plângerea Antenei 3 împotriva jurnaliştilor de la HotNews, EVZ şi Kamikaze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis că textele jurnaliştilor Dan Tăpălagă şi Mălin Bot cu privire la bătrânii prezenţi la mitingul organizat de Antena 3 nu sunt discriminatorii, aşa cum susţine televiziunea. Pe de altă parte, cotidianul „Kamikaze“ a primit avertisment.

Reprezentanţii postului Antena 3 au sesizat CNCD cu privire la o serie de texte apărute în mediul online după mitingul organizat de televiziune în Piaţa Constituţiei. Televiziunea grupului de media Intact i-a acuzat pe autorii articolelor de discriminare la adresa bătrânilor care au ieşit în stradă. 

În cazul articolului „Mulţumim, Antena 3!“, publicat de jurnalistul Dan Tăpălagă pe site-ul HotNews.ro, CNCD a constatat că „opiniile exprimate nu constituie faptă de discriminare, nu încalcă dreptul la deminitate al persoanelor în cauză şi se încadrează în limitele libertăţii de exprimare“, potrivit agenţiei de presă

De asemenea, Antena 3 a depus o plângere la CNCD şi împotriva jurnalistului Mălin Bot, care a publicat pe site-ul cotidianului „Evenimentul Zilei“ articolul intitulat „Mineriada lui Voiculescu a eşuat în faţa valului uriaş de dezaprobare care l-a lovit pe Klaus Iohannis“. Şi în acest caz CNCD a respins acuzaţiile. 

Pe de altă parte, CNCD a dat un avertisment cotidianului „Kamikaze“ pentru articolele „Cei 1000 de psihopaţi care au fost la protestul Antenei 3 nu reprezintă bătrânii din România“ şi „Live de la băşina Antenei 3: 10 lucruri de la cel mai penibil protest din istoria României“. Instituţia a hotărât că „opiniile exprimate constituie discriminare şi încalcă dreptul la demnitate al persoanelor vârstnice şi al celor cu afecţiuni psihice“, mai notează HotNews.ro. Toate deciziile au fost luate cu unanimitate de voturi.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite