Cum a fost primită întoarcerea lui Vlad Jucan, dansatorul clujean de belly dance, la „Românii au talent“: „Cred că domnul Călinescu are câteva prejudecăţi“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vlad Jucan (24 de ani), un instructor de dans oriental din Cluj-Napoca, s-a întors după şase ani la „Românii au talent“ pentru a-şi încerca încă o dată norocul cu un număr de belly dance.

Clujeanul Vlad Jucan, care a participat şi în cel de-al doilea sezon al emisiunii „Românii au talent“ (2012), s-a numărat printre concurenţii ediţiei de vineri seară. Tânărul a dorit să dovedească încă o dată că şi un bărbat poate să danseze din buric la fel de bine, dacă nu chiar mai bine decât multe femei.

Vlad a apărut pe scenă cu nişte aripi argintii, specifice costumelor de dans oriental, la care a renunţat ulterior împreună cu bluza de pe el, pentru a-şi undui şoldurile şi abdomen în faţa juriului şi a celor prezenţi în sală. Numărul său s-a încheiat cu nişte rotiri ale capului care păreau puţin cam periculoase, aşa cum a remarcat şi Florin Călinescu, singurul care nu s-a arătat plăcut impresionat de momentul inedit de pe scenă.

„M-am gândit la sfârşit să nu păţeşti ceva. Vorbirăm de elicoptere, zic «Poate pleacă de la sol copilul ăla». Vlad, e periculos ce faci, ai grijă cu...“, i-a spus Călinescu.

În schimb, Mihaela Rădulescu a avut numai cuvinte de laudă: „N-am văzut multe fete să danseze aşa bine ca tine. M-ai lăsat cu gura căscată. Cum dai tu din fund şi din buric nu dă nicio fată pe care o cunosc eu“. Fără vreo referire la numărul lui, Andra i-a spus simplu „Trebuie să-ţi spun că te admir pentru curaj“, în timp ce Andi Moisescu a rostit întrebarea care stătea, probabil, pe buzele tuturor: „Spune-mi o chestie, Vlad. Eşti judecat, de regulă, pentru alegerea ta?“. „Multă lume nu consideră că este un dans specific bărbaţilor. Într-adevăr, a fost creat de către femei pentru femei, dar cel puţin din Evul Mediu există atestări că se practică şi de către bărbaţi“, a răspuns tânărul.

Deşi Mihaela, Andi şi Andra i-au oferit lui Vlad cei trei de „Da“ pentru a trece în etapa următoare, Florin Călinescu nu s-a lăsat convins de acest talent ieşit din comun: „Cred că ţi-ajung 3 de «Da» pentru seara asta. Răspunsul meu este «Nu», cu mulţumiri, în schimb.“

Comentariile au continuat, însă, în culise. „Cred că domnul Călinescu are câteva prejudecăţi, mai ales în privinţa dansului oriental“, a spus Vlad Jucan. „Belly dance masculin? For what (trad. – pentru ce?)“, a spus Călinescu intrigat. „Nu este o prejudecată, dar nu-mi place fotbalul feminin, îmi place fotbalul masculin, ca să nu intru în lucruri care nu se pot difuza“, a continuat el.

Trei de „Da“ şi în 2012

Vlad a trecut de preselecţii şi la prima sa participare la „Românii au talent“, pe când era un elev de 18 ani şi juriul era format doar din Andra, Andi Moisescu şi Mihai Petre. Toţi trei i-au oferit votul de încredere pentru a trece în etapa următoare. „Ne-ai şocat! Şi publicului i-a plăcut foarte mult. Te mişti mai bine ca multe fete care practică dansul oriental“, spunea atunci Andra cu ceva mai mult entuziasm. „De ce să nu facă belly dance şi băieţii? Eşti pionier în domeniul ăsta în România. Bravo ţie!“, a adăugat Mihai Petre.

De atunci, Vlad nu a renunţat la pasiunea sa pentru dans, aşa că a devenit instructor de belly dance în Cluj. În plus, tânărul mai lucrează în vânzări la o firmă de haine.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite