CTP, confruntare cu Prelipceanu după emisiunea cu Firea: Dom'le, i-aţi dat o palmă, cred că nici acum nu şi-a revenit!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CTP si Prelipceanu

Cristian Tudor Popescu a fost invitat joi seară în emisiunea realizatorului Cosmin Prelipceanu, după ce l-a criticat pentru prestaţia din emisiunea în care a avut-o invitată pe Gabriela Firea. Gazetarul a fost de părere că Prelipceanu nu a făcut decât „să tacă asurzitor şi să dea din cap aprobator“.

Joi seară, CTP a analizat cum a decurs interviul şi a subliniat ce l-a nemulţumit. Redăm o parte din schimbul de replici:

Prelipceanu: Niciodată pentru mine nu e o ocazie să mă profilez pe mine, nu mă interesează cum ies eu dintr-un interviu. Am ocazia de a-i arăta telespectatorului cum e ăla din faţa lui. Pun întrebări şi ascult. Declaraţia despre care vorbeşte toată lumea a ieşit din interviul făcut cu doamna Firea. Fac chestia asta de suficient de mult timp pentru ca toată lumea să fi văzut că fac asta cu toţi.

CTP: Foarte rău 

Prelipceanu: Foarte rău, Aici ne despărţim

CTP: Spuneaţi că nu vă interesează cum ieşiţi dvs. Dar cum iese invitatul vă interesează? Aţi aruncat o monedă în aer şi dedesubt e un pământ reavăn. Moneda cade pe cant. Şi îmi spuneţi: «vedeţi ce precizie am?» Nu l-aţi arătat aşa cum e!

Prelipceanu: O, ba da!

CTP: Ce aţi arătat, dom'le? 

Prelipceanu: Declaraţia de care vorbeşte toată lumea.

CTP: Şi ce merit aţi avut dvs?

Prelipceanu: Păi am întrebat!

CTP: Ştirea e făcută de postare, nu de declaraţie

Prelipceanu: Dar şi-a asumat postarea

CTP: Dacă sunteţi împăcat, nu vreau să vă stric această linişte zen. Vreau doar să vă spun că după părerea mea aţi subestimat-o pe dna Firea, care e cel mai veninos, alunecos şi pervers personaj care poate fi invitat dintre politicenii momentului. Nu v-aţi pregătit pentru întrebări ţintite. Ar fi trebuit să vorbească despre ce o întrebaţi. A vorbit despre ce a vrut ea, a condus această discuţie. Metodele doamnei Firea: împroaşcă cu vorbe. Revarsă un puhoi de vorbe continuu asupra celor din platou. În clipa în care celălalt încearcă să deschidă gura accelerează puhoiul. Aşa face mereu. 

A doua metoda e autovictimizarea, uneori ducând-o la absurd. Una vorbim, başca ne înţelegm. Doamna în cauză a adus ca argument postarea acestei abjecţii spunând că «pe mine când mă înjură unii şi alţii pe Facebook?» Ce legătură au aceste două doamne care nu au nicio treabă cu doamna Firea, care nu au insultat-o în niciun fel? S-a dus la un site acum, chiar azi, şi a făcut acolo un interviu cu domnul Bogdan Chirieac: bun. Dvs, pe lângă el, eraţi nişte investigatori, FBI. Tehnica e a exageraţiunii până la grotesc. În emisiunea cu dvs, când aţi întrebat-o ce dovezi are că Voiculescu e în spatele acestui ONG, a spus toate dovezile de pe planetă şi toată lumea ştie. Atunci trebuia să îi spuneţi că e metoda lui Stalin. În momentul ăla trebuia să îi spuneţi că nu toată lumea ştie, prin urmare vă rog să îmi daţi un căpiţel de probă.  

Prelipceanu: Ştiţi ce i-am zis? Că noi, cu toţii, ştim că „Dăruieşte Viaţa“ e alcătuit din două femei

CTP: Dom'le, i-aţi dat o palmă, cred că nici acum nu şi-a revenit!

Prelipceanu: Nu-i judec pe oamenii cu care fac asta 

CTP: Dar puteţi să-i educaţi?

Prelipceanu: Nu o schimb pe doamna. 

CTP: Dar eu vreau să o schimb? Asta aţi priceput? Eu vreau să educ oamenii care se uită la TV. Obiectivul ei a fost să-l atace pe Voiculescu, contracandidatul ei peste câteva luni“.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a fost invitata lui Cosmin Prelipceanu la Digi24, unde a comentat controversa iscată după ce a distribuit pe Facebook un mesaj care s-a vrut ironic, semnat de creatoarea de modă Dana Budeanu, la adresa fondatoarelor Asociaţiei Dăruieşte Viaţă, Oana Gheorghiu şi Carmen Uscatu, care construiesc, din fonduri private, un spital pentru copiii bolnavi de cancer. În urma emisiunii, Cristian Tudor Popescu a reacţionat dur şi a avertizat că dacă situaţia se va repeta, este gata să pună punct colaborării cu Digi24.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite