„Cronica Cârcotaşilor“, după 15 ani. Huidu: „Ne folosim de umor pentru opinii, lucru pe care nu-l fac mulţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Taci, că l-a dat pe Huidu la televizor. E bine!“, aşa a început „Cronica Cârcotaşilor“, în urmă cu 15 ani, când platoul era mic, dar destul de încâpător pentru un prezentator şi două Bebeluşe.

Cea mai longevivă emisiune de satiră din România, „Cronica Cârcotaşilor“ a debutat la Prima TV pe 14 aprilie, în anul 2000, sub formă de emisiune zilnică prezentată de Şerban Huidu. Ulterior, „Cronica Cârcotaşilor“ a devenit un brand de televiziune, dar şi de radio, pe două dintre cele mai puternice staţii din România.

„În anul 2000, am început «Cronica» gândindu-mă că la televiziunile existente la acea vreme nu exista nicio emisiune de opinie. Ne folosim de umor pentru aceste opinii, lucru pe care, nici azi, nu-l fac mulţi“, spune Şerban Huidu, creatorul şi prima „voce“ a „Cronicii Cârcotaşilor“. 

  

Bebeluşele au fost parte intergrantă încă din prima ediţie, lor alăturându-li-se, nu mult timp după debut, Puştiu’. „Eu eram cameraman la «Cronică» şi, la una dintre emisiuni, am avut un comentariu despre un material, fără să ţin cont că mă auzeam. Acela a fost momentul în care Şerban mi-a «voce». M-am simţit foarte mândru când am primit lavalieră“, spune Marian Cătălin, care nu mai e „puşti“ de multă vreme, dar continuă să cârcotească în emisiune.

Şerban Huidu, alături de Marian Cătălin (Puştiu') FOTO Arhivă Prima TV

image

Echipa s-a mărit de la an la an, cei care sunt acum la pupitrul „Cronicii“ adunând şi ei mulţi ani de cârcoteală până să devină prezentatori. „M-am minunat, luna trecută,când au trecut zece ani de când fac parte din echipa «Cronicii». Acum, la 15 ani sunt foarte mândru că românii iubesc munca noastră. Fiţi convinşi că vom aniversa, la un moment dat, centenarul“, declară Cristian Hrubaru, cel mai nou prezentator, dar şi unul dintre cei mai vechi cârcotaşi.

Rockerul Cristian Hrubaru, cea mai nouă prezenţă de la pupitrul emisiunii „Cronica Cârcotaşilor“ FOTO Prima TV

image

Partenera „rockerului Hrubi“, cum este alintat prezentatorul, şi-a început cariera la „Cronică“ înainte de majoratul ei, în vremurile în care „făcea naveta“ între Cluj şi Bucureşti. „Mă bucur că am primit cei şapte ani de cârcoteală în această familie frumoasă. Emisiunea este la vârsta adolescenţei, plină de aventuri, dificilă, dar frumoasă. Ne străduim să o facem mare şi să creştem şi noi împreună cu ea“, îşi doreşte Ioana Petric.

Cristian Hrubaru şi Ioana Petric, alături de Bebeluşe FOTO Prima TV

cronica carcotasilor
cronica carcotasilor

„Cronica Cârcotaşilor“ a fost, în mai multe rânduri, premiată pentru calitatea umorului, iar personajele create pentru emisiune au devenit personalităţi şi repere pentru cei aflaţi în faţa televizorului. Pentru aceşti fani, dar şi pentru cei care cârcotesc pe seama emisiunii, Cronica merge mai departe, spre majorat.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite