Cozmin Guşă, pregătit să ducă brandul Realitatea peste hotare. Analistul a cerut CNA o licenţă pentru Realitatea Plus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cozmin Guşă este principalul creditor al Realitatea Media FOTO Adevărul
Cozmin Guşă este principalul creditor al Realitatea Media FOTO Adevărul

Cozmin Guşă solicită Consiliului Naţional al Audiovizualului licenţă prin satelit pentru un nou post de televiziune, numit Realitatea Plus, care îşi va începe emisia cel mai devreme în 2015.

Potrivit ordinii de zi a şedinţei CNA de joi, 17 ianuarie, Geopol International SRL Bucureşti va solicita Consiliului licenţă prin satelit pentru un nou post de televiziune - Realitatea Plus. Geopol International este deţinută în proporţie de 50% de analistul Cozmin Guşă, acţionar şi creditor majoritar la Realitatea Media.

Realitatea Plus va emite în Republica Moldova şi în ţările din fosta Iugoslavie, inclusiv Macedonia, potrivit paginademedia.ro. Proiectul în care Guşă intenţionează să investească aproximativ 15 milioane de euro va fi lansat cel mai devreme în 2015. „Este o televiziune pentru ţările din Balcanii de Vest, dar şi pentru Republica Moldova. Emisia va emite, în varianta optimistă, peste doi ani, însă este posibil ca emisia să înceapă peste trei”, a declarat Guşă pentru rtv.net.

Televiziunea lui Cozmin Guşă va avea un studio la Bucureşti, unul la Bruxelles şi câte unul în capitalele ţărilor în care va fi prezentă. După modelul Euronews, crawl-ul va fi în limba fiecărei ţări.

„Încă de când am gândit dezvoltarea proiectului Money Channel în plan regional mi-am dat seama că o televiziune regională de business este o nişă mult prea îngustă şi am decis să dezvolt un nou proiect de televiziune de ştiri şi actualitate europeană şi regională. Beneficiul pentru brandul Realitatea este creşterea valorii lui pe pieţele vecine, dar mai ales pe piaţa europeană, element care ne va putea ajuta foarte mult la viitoarele negocieri de parteneriate internaţionale, la posibile vânzări parţiale sau chiar totale”, declarat în urmă cu patru luni Guşă pentru paginademedia.ro.

TVPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite