CNA: Dan Diaconescu nu a plătit niciuna dintre amenzile care au dus la retragerea licenţei OTV

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dan Diaconescu nu a plătit niciuna dintre amenzile din cauza cărora Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a retras licenţa postului OTV, pe 22 ianuarie 2013, a declarat Laura Georgescu, preşedintele CNA, la Comisia de Cultură a Senatului, scrie Mediafax.

Membrii Comisiei pentru Cultură şi Media din Senat au avut o întâlnire, marţi dimineaţă, cu Laura Georgescu, preşedintele CNA, pentru a lua aminte de activităţile CNA pe anul 2013 dar şi pentru a fi înştiinţaţi de planurile instituţiei pe anul în curs.

În acest context, Laura Georgescu a fost întrebată de senatorul PSD Georgică Severin, preşedintele Comisiei, care este în prezent situaţia în cazul televiziunii OTV. Preşedintele CNA a spus că instituţia a câştigat definitiv procesul pe care Dan Diaconescu l-a intentat pentru suspendarea Deciziei prin care Consiliul a retras licenţa audiovizuală a OTV. Totodată, Laura Georgescu a mai spus că CNA mai are un proces în care Dan Diaconescu a cerut anularea Deciziei prin care Consiliul a retras licenţa OTV, ultimul termen în acest caz fiind în februarie 2014.

Mai mult, întrebată dacă amenzile din cauza cărora OTV şi-a pierdut licenţa au fost achitate, Laura Georgescu a răspuns că Dan Diaconescu nu a respectat hotărârea şi nu a plătit nimic. „N-au achitat niciuna dintre aceste amenzi (...) Faptul că o conteşti (n.r. - o amendă) nu înseamnă că nu o plăteşti“, a precizat Laura Georgescu pentru Mediafax.

image

Dan Diaconescu FOTO Reuters

De menţionat că banii plătiţi de radiodifuzori în cazul sancţiunilor aplicate de CNA merg la bugetul de stat, nu la bugetul Consiliului.

Pe 22 ianuarie 2013, CNA a retras licenţa OTV, deţinută de Ocram Televiziune, din cauza mai multor amenzi neplătite încă din 2009. Propunerea a fost făcută de Laura Georgescu, preşedinte CNA, şi votată în unanimitate, scrie şi paginademedia.

OTV a primit amenzi în valoare de 1,17 milioane de lei de la CNA, începând din anul 2009 şi până pe 28 martie 2012, când televiziunea lui Dan Diaconescu a intrat în insolvenţă. Televiziunea nu a făcut dovada achitării lor, fapt pentru care CNA i-a retras licenţa.

Cu toate acestea, Dan Diaconescu a încercat să reia emisia postului de mai multe ori, fără succes însă. În noaptea de 18 spre 19 octombrie 2013, OTV a început să emită din nou prin satelit, pe frecvenţa televiziunii DD TV (Direct Digital TV), controlată tot de Dan Diaconescu, acţiune considerată ilegală de CNA şi sancţionată cu 100.000 de lei pe 29 octombrie 2013.

Pe de altă parte, Laura Georgescu, preşedintele CNA, a spus în mai multe rânduri anul trecut că Dan Diaconescu nu deţine o licenţă audiovizuală pentru postul OTV, aşa cum acesta a susţinut de mai multe ori. Ea a precizat că Dan Diaconescu deţine, din 30 septembrie 2013, doar o autorizaţie de difuzare a unor programe de televiziune prin satelit eliberată de autoritatea în telecomunicaţii din Italia (AGCOM ).

dan diaconescu

Chiar şi aşa, Dan Diaconescu a înfiinţat societatea OTV SRL, care are sediul în Roma şi a fost înscrisă la Registrul Comerţului din Italia, în data de 18 iulie 2013, potrivit unor informaţii furnizate de Consiliul Naţional al Audiovizualului.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite