CNA a amendat Antena Stars pentru emisiunile despre Pomohaci: ce au vrut vedetele postului să afle de la fosta soţie a preotului şi cum s-a apărat televiziunea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a amendat postul Antena Stars pentru modul în care a tratat cazul fostului preot Cristian Pomohaci. Vedetele postului au bombardat-o pe fosta soţie a lui Pomohaci cu întrebări indiscrete despre viaţa intimă.

CNA a amendat cu 10.000 de lei postul Antenei Group pentru încălcarea dreptului la viaţa privată a fostului preot Cristian Pomohaci, în prezent cercetat de Parchetul General pentru racolare de minori în scopuri sexuale.

Sancţiunea vine după ce Pomohaci a făcut plângere la CNA: „Războiul mediatic întreţinut cu o rea-credinţă şi o ură afişată ostentativ, în scopul manipulării opiniei publice şi a distrugerii mele pe toate planurile, sfidând bunul simţ, dar şi drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului de care beneficiez ca cetăţean român şi cetăţean european, au atins dimensiuni inadmisibile într-un stat de drept“, se arată în reclamaţia citată de News.ro

Preotul a mai precizat că atât el, cât şi părinţii săi, familia fiului său adoptiv şi enoriaşii sunt „pândiţi zilnic, fiind filmaţi cu camera ascunsă, furişată prin gard, violându-ni-se spaţiul privat şi viaţa strict intimă şi personală.“

Membrul CNA Radu Herjeu, care a propus o amendă mai mare (15.000 de lei), a precizat că marea problemă din emisiunea „Agenţia VIP“, difuzată de Antena Stars, a fost că discuţiile nu au servit interesul public. 

„Dacă dânsul îşi îndeplinea sau nu datoria de bărbat faţă de soţie nu cred că e treaba nimănui din ţara asta. (...) Eu aş vrea ca aşa ceva să existe din ce în ce mai puţin pe TV. Nu pot să sancţionez prostul gust şi nici mizeria asta de discuţie. Daca ei nu intrau cu picioarele în viaţa lui, nu aveam ce să mai discutăm. Toate lucrurile astea sunt nişte imixtiuni în viaţa privată a unor oameni“, a explicat Herjeu, citat de Paginademedia.ro.

Reprezentanta postului Antena Stars, Norina Ionescu, s-a apărat subliniind că este vorba despre o televiziune „care se caracterizează printr-o atmosferă mai spumoasă, mai jucăuşă“ şi precizând că au existat şi momente în care moderatorii şi-au făcut treaba şi au respectat legea audiovizualului.

Deşi fosta soţie a lui Cristian Pomohaci a precizat că nu doreşte să vorbească despre viaţa intimă la televizor şi a încercat să evite întrebările indiscrete, Rocsana Marcu a insistat că „toata ţara aşteaptă un răspuns“ la întrebări precum: „S-a consumat sau nu căsătoria?“, „V-a propus vreodată să aduceţi o a treia persoană în relaţie?“ sau „Simţeaţi că este înnnebunit după dumneavoastră, când vă atingea, tremura, era excitat aşa cum ar trebui să fie orice bărbat când îşi atinge soţia sau îl lăsaţi rece, din toate punctele de vedere?“. 

Postul a solicitat prin telefon şi intervenţia transsexualului Naomi, care a povestit că l-a întâlnit pe Cristian Pomohaci la mai multe evenimente muzicale, a susţinut că este homosexual, dar nu pedofil şi că împreună „au luat o floare masculină în gură ca la casa de cultură“.

TVPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite