Celebra emisiune „Vânătorii de mituri” se va încheia anul viitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vanatorii de mituri

Una din emisiunile-emblemă din ultimul deceniu de pe „Discovery Channel”, „Vânătorii de mituri”, se va încheia anul viitor, după ce prezentatorii Adam Savage şi Jamie Hyneman au declarat în presa americană că următorul sezon va fi şi ultimul.

„Vânătorii de mituri” a fost una dintre cele mai populare emisiuni de pe Discovery, inclusiv în România, fiind apreciată pentru modul în care echipa ei a îmbinat ştiinţa şi divertismentul, în testarea unui număr de aproape 3,000 de mituri şi legende urbane. Emisiunea a început în 2003 şi are la activ 14 sezoane, fiind unul dintre cele mai longevive programe cu caracter ştiinţific/educativ.

Savage şi Hynemane au declarat pentru „Entertainment Weekly” că ştiau de ceva timp faptul că următorul sezon va fi şi ultimul al seriei, însă au precizat că sunt mulţumiţi cu asta, deoarece au putut pregăti un ultim sezon „exploziv” telespectatorilor, pentru a încheia emisiunea aşa cum se cuvine. 

„Vânătorii de mituri” a devenit renumită pentru formatul sub care a fost difuzat: echipa emisiunii, formată din oameni cu experienţă în efecte speciale şi cascadorii, testa concomitent diferite „mituri”, provenite în general din istorie, legende urbane sau scene din filme/seriale, pentru a vedea dacă acestea chiar au o bază reală. Fiecare mit era testat, de obicei, prin reconstituiri ale circumstanţelor în care acesta a avut loc, iar în funcţie de rezultat primea unul din trei verdicte: infirmat (nu putea sau avea şanse foarte mici de a fi replicat în realitate), confirmat (mitul poate fi replicat în circumstanţele descrise) sau plauzibil (putea fi replicat cu anumite schimbări, sau nu putea fi nici infirmat, nici confirmat).

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite