Ce audienţe a avut prima ediţie „Starea Naţiei“ la Prima TV

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Înainte de a ajunge la Prima TV, Dragoş Pătraru a realizat „Starea Naţiei“ la România TV, TVR 1 şi Digi 24FOTO Prima TV
Înainte de a ajunge la Prima TV, Dragoş Pătraru a realizat „Starea Naţiei“ la România TV, TVR 1 şi Digi 24FOTO Prima TV

Debutul la Prima TV al noului sezon „Starea Naţiei“ a întregistrat audienţe foarte bune, ridicând postul în top. De asemenea, cifrele au depăşit media obişnuită a emisiunii.

Prima TV a avut cifre de audienţă mai mult decât duble cu prima ediţie a emisiunii prezentate de Dragoş Pătraru, însă şi emisiunea a înregistrat o creştere a numărului de telespectatori, potrivit Paginademedia.ro

La nivel naţional, Prima TV a fost pe locul şase, după marile posturi generaliste (Pro TV, Antena 1 şi Kanal D) şi cele două televiziuni de ştiri, România TV şi Antena 3. În intervalul orar 22.30-23.20, „Starea Naţiei“ a ţinut în faţa micilor ecrane aproape 290.000 de persoane din întreaga ţară. Paginademedia.ro notează că în luna iunie, la TVR 1, emisiunea avea o medie de 280.000 de telespectatori. 

La nivel urban, „Starea Naţiei“ a adus postului Prima TV cifre de trei ori mai mari decât cele obişnuite şi poziţia cinci în top. Aproape 200.000 de telespectatori au fost cu ochii pe Dragoş Pătraru la debutul sezonului şase, cu un plus de 50.000 faţă de media de la TVR 1.  

Şi la nivel comercial Prima TV a avut de câştigat, cifrele de audienţă fiind de peste două ori mai mari. „Starea Naţiei“ a atras 54.000 de privitori, cu 14.000 mai mulţi decât la TVR 1. 

Dragoş Pătraru a lansat „Starea Naţiei“ în februarie 2013 la România TV. În septembrie 2014, emisiunea s-a mutat la TVR 1, însă în iunie 2016, jurnalistul a încheiat colaborarea cu postul public invocând presiuni politiceş. Echipa s-a mutat la Digi24, însă după un an Pătraru a renunţat şi la colaborarea cu postul RCS&RDS, după un conflict public cu redactorul-şef Cosmin Prelipceanu. În august 2017, „Starea Naţiei“ a revenit la TVR, contractul fiind negociat cu fosta şefă a instituţiei, Irina Radu. În luna iunie a acestui an, noua conducere a Televiziunii Române a decis scoaterea de pe post a emisiunii „Starea Naţiei“, motivând că Pătraru a prejudiciat bunul renume al instituţiei în scandalul public avut cu şefa TVR, Doina Gradea. În august, Pătraru a încheiat o înţelegere cu Prima TV pentru trei sezoane. 

TVPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite