Câţi români s-au uitat la finala Euro 2016 difuzată de Pro TV

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Finala Euro 2016 dintre Franţa şi Portugalia a ţinut capul de afiş al serii de duminică, Pro TV înregistrând cele mai bune audienţe la nivel naţional şi nu numai.

Trofeul Euro 2016  a ajuns, în premieră, în Portugalia. Deşi Cristiano Ronaldo s-a accidentat şi a ieşit din teren după 20 de minute, portughezii au reuşit să se mobilizeze şi să câştige meciul contra Franţei în prelungiri.

Meciul a fost lider de audienţă pe toate segmentele de public, fiind urmărit la Pro TV de aproape 3.3 milioane de telespectatori, la nivel naţional, pe întreg intervalul de difuzare. În minutul de maximă audienţă, de la 22:31, peste 3.7 milioane de telespectatori urmăreau meciul dintre Portugalia şi Franţa, transmite postul de televiziune într-un comunicat. 

Pe segmentul publicului comercial, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 49 de ani, Pro TV a fost lider de audienţă cu 22.3 puncte de rating şi o cotă de piaţă de 61.5%, următorul post clasat înregistrând rezultate de aproape 10 ori mai mici: 2.3 puncte de rating şi 6.3% cotă de piaţă. 

Lusitanii au început meciul destul de hotărâţi să câştige primul campionat european din istoria ţării. Planurile le-au fost date peste cap în minutul 8, atunci când Cristiano Ronaldo a fost faultat şi accidentat de Payet, în urma unui duel violent. Deşi a încercat să continue partida, Ronaldo a ieşit în minutul 23, fiind înlocuit cu Quaresma.

Niciuna dintre finalistele Euro 2016 nu a reuşit să marcheze în timpul regulamentar de 90 de minute. Câştigătoarea turneului final a fost decisă în cea de-a doua repriză de prelungiri. În minutul 109, Eder a scapat singur şi a şutat puternic dincolo de linia de 20 de metri, reuşind să aducă Portugaliei prima cupă continentală. 

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite