Cătălin Striblea, replică la remarcile lui Cătălin Prisăcariu: „Un ţânţar care muşcă lumea de fund“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Striblea
arată că remarcile fostului său coleg de redacţie merită atenţie
din moment ce au trecut pragul relaţiei profesionale FOTO David
Munteanu
Cătălin Striblea arată că remarcile fostului său coleg de redacţie merită atenţie din moment ce au trecut pragul relaţiei profesionale FOTO David Munteanu

Cătălin Striblea a oferit o replică la acuzele aduse recent de Cătălin Prisăcariu, fost coleg la B1 TV. După ce Prisăcariu l-a numit „căţel obedient“, Striblea a scris pe blogul personal că remarcile trebuie analizate din moment ce au trecut pragul relaţiei profesionale şi l-a numit pe fostul moderator „un ţânţar care muşcă lumea de fund“.

După ce Cătălin Prisăcariu, fost prezentator al emisiunii „Butonul de panică“, de la B1 TV, l-a numit pe Cătălin Striblea „un căţel obedient, ţinut într-o lesă scurtă, uşor confuz când iese din agenda prestabilită, detaşat în interes de serviciu în B1 TV“, într-o postare pe blogul personal, cel din urmă a reacţionat, tot cu o postare, în care l-a descris pe Prisăcariu drept „un ţânţar care muşcă lumea de fund“ atunci când nu ştie să îşi facă meserie aşa cum ar trebui.

Striblea arată că remarcile fostului său coleg de redacţie merită atenţie din moment ce au trecut pragul relaţiei profesionale. Moderatorul recunoaşte că venirea sa la B1 TV nu este încă una de succes din moment ce audienţele sunt fluctuante, dar spre deosebire de Prisăcariu acesta încearcă să găsească idei care pot aduce succesul postului TV. Mai mult, Striblea scrie că, în trei luni de când lucrează pentru B1 TV, nu l-a văzut în redacţie pe Cătălin Prisăcariu, aflând ulterior că, de fapt, nu trece pe acolo. În ceea ce priveşte aşa-zisa sa obedienţă faţă de o anumită parte a spectrului politic, Striblea spune că emisiunea sa, „Ultimul Cuvânt“, este printre puţinele „care mai şi pune la îndoială ce se întâmplă în instituţiile de forţă“. Mai jos, textul integral, intitulat „Când nu ştii meserie, faci scandal“, publicat de Cătălin Striblea, pe blogul personal.

De când lucrez în presă m-am ferit să comentez sau să analizez prestaţiile colegilor mei. Presa, mai ales cea de azi, e un lucru complet subiectiv. Am încercat să-mi fac treaba cât pot de bine şi rareori am răspuns celor care mă critică. Cred că am făcut-o odată, când într-un studio mi s-a urat să mă îmbolnăvesc. Dar am făcut-o echilibrat şi cumpătat, aşa cum sunt. Criticile colegului Prisacariu merită însă un pic de atenţie pentru că au trecut de pragul relaţiei profesionale. Aşadar:

1. Când vrei să faci muci pe cineva, te asiguri întăi că primul lucru pe care îl spui este adevărat. A fost o singură dată invitat în emisiunea mea, când a refuzat pe motiv de «închidere de ziar». Următoarele dăţi când a fost sunat pur şi simplu nu a răspuns la telefon. Ca să nu credeţi că mi-a spus cumva lucrurile de le gândeşte.

2. A refuza să vii în principala emisiune a propriei staţii este o greşeală. Aici, laolaltă cu colegii tăi, poţi să susţii ideile tale, poţi să intri în dezbatere, poţi să arăţi împreună cu ei că eşti puternic. Tragem împreună la aceeaşi barcă, iar adversarii noştri din piaţă au învăţat asta, ei mergând la emisiunile colegilor.

3. În trei luni de când muncesc la B1, nu l-am văzut în redacţie. Aş fi crezut că nu ne intersectăm, dacă nu aflam chiar de la el, că nu trece prin redacţie. Cred că este un caz unic în istoria televiziunii. Ar fi înţeles probabil mai multe despre aşteptările celor de acolo. Mi-e teamă doar că a avut o agendă proprie pe care a pus-o în spaţiul B1 TV.

4. Să sugerezi că eu aş lucra pentru diverse structuri este de-a dreptul obrăznicie, «Ultimul Cuvânt» fiind printre puţinele emisiuni care mai şi pune la îndoială ce se întâmplă în instituţiile de forţă.

5. Absolut genial să mă acuzi de obedienţă. Câtă vreme eu şi o mână de oameni am făcut dezvăluiri despre tot anturajul lui Băsescu, el a execuat o poziţie de drepţi perfectă. Ba, ne-a tras-o de câte ori a putut, că nu respectăm înaltele comandamente ale statului de drept. Când l-a prins pe Băsescu jos, laolaltă cu prietenii cu caschete, l-a executat cu o deontologie perfectă. Curajos, bărbate!

6. Când doi ani şi jumătate, te bat, aproape în fiecare zi, toţi adversarii tăi din piaţă trebuie să-ţi pui câteva semne de întrebare. În 2014 am fost concurenţi pe acelaşi tronson. Împreună cu Lili Ruse, am luat emisiunea din 0,5 rating şi am încheiat în decembrie cu 2. În timpul ăsta l-am bătut la dublu şi apoi la triplu. Când ai astfel de probleme, nici Ponta şi nici Striblea nu sunt vinovaţi de plecarea ta din televiziune. Primul căruia trebuie să-i adresezi întrebări şi critici eşti chiar tu. Să vezi dacă nu cumva nu ai făcut treaba pentru care ai fost angajat. Nu ai îndeplinit nici interesul public, că lumea nu s-a uitat la tine, nici pe cel al staţiei căreia nu i-ai livrat cifrele aşteptate.

Înainte de a scrie despre mine, fă-ţi o analiză proprie. Vezi dacă te confrunţi cu un eşec sau nu şi mergi mai departe. Uite o fac eu întâi, după care poţi să încerci şi tu.

Venirea mea la B1 nu este încă un succes. Audienţele sunt fluctuante, emisiunea nu este stabilă, greşesc uneori cu invitaţii, tezele nu sunt foarte clare, subiectele nu sunt totdeauna bine alese şi împachetarea încă are de suferit. Am greşit uneori la moderare, dar am reuşit multe seri bune şi unele evenimente chiar. Şi, foarte important, am avut o atitudine constantă faţă de invitaţi, fie că s-au numit Ponta, Băsescu sau Tăriceanu. Asta analizez eu, dimineţa, când mă uit pe audienţe. Şi fac asta pentru că programul e responsabilitatea mea şi doar a mea. Şi încerc să găsesc soluţiile cele mai bune şi să testez ideile care ne pot aduce succesul. Şi pentru că doar aşa îi respect pe cei care muncesc în această redacţie. Fă-o şi tu, căci altfel rişti să rămâi doar un ţânţar care muşcă lumea de fund“.

Iniţial, Cătălin Prisăcariu, recent concediat de postul B1 TV din cauza „situaţiei financiare precare“, a publicat pe blogul personal un text la adresa lui Cătălin Striblea în care scrie că moderatorul „a fost detaşat în interes de serviciu în B1 TV“, caracterizându-l drept „un căţel obedient, ţinut într-o lesă scurtă, uşor confuz când iese din agenda prestabilită“. Fostul prezentator al emisiunii „Butonul de panică“ a condamnat obedienţa lui Cătălin Striblea faţă de o anumită parte a spectrului politic, dând exemplu emisiunile în care a fost invitat şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, dar şi cele în care a fost invitat, în platou sau prin telefon, prim-ministrul Victor Ponta.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite