Caravana „Câştigă România“ porneşte prin ţară. Virgil Ianţu: „Le vom vorbi oamenilor despre importanţa educaţiei“

0
0
Virgil Ianţu FOTO TVR
Virgil Ianţu FOTO TVR

Prezentatorul de televiziune Virgil Ianţu dă startul unei noi caravane „Câştigă România!“, concursul de cultură generală difuzat de TVR 2.

În perioada 5-8 octombrie, fanii din oraşele Alba Iulia şi Cluj-Napoca sunt invitaţi să se întâlnească cu Virgil Ianţu, gazda „Câştigă România!“, iar cei care cunosc şi îndrăgesc istoria, cultura şi frumuseţile României se pot înscrie la preselecţiile celui de-al patrulea sezon.

„În următoarea perioadă am considerat că este important pentru noi şi pentru publicul «Câstigă Romania!» să ne cunoaştem. Printre filmări, vom umbla prin ţară, vom povesti despre importanţa educaţiei, despre culisele «Câştigă România!», vom face poze şi ne vom bucura împreună de aceste întâlniri. Primul oraş este ales deloc întâmplător, Alba Iulia, mai apoi Cluj. Încercăm în acest sezon să fim şi mai aproape de cei pentru care a fost creat acest format“, a spus Virgil Ianţu. 

Caravana „Câştigă România!“ va face primul popas la Alba Iulia, centrul principal al evenimentelor ce marchează 100 de ani de la Marea Unire. 

Unde vor avea loc preselecţiile noului sezon 

Vineri 5 octombrie, de la ora 18.00, Virgil Ianţu îşi invită fanii în faţa porţii a IV-a a cetăţii „Alba Carolina“, unde se va afla la spectacolul de reconstituire antică prezentat de Legiunea a XIII-a Gemina (Garda Apulum), alături de care a filmat şi pentru promo-ul „Câştigă România!“. 

Sâmbătă, 6 octombrie, de la ora 11.00, Clădirea Museikon (Strada Unirii nr. 3) va găzdui preselecţiile „Câştigă România!“.

Duminică, 7 octombrie, caravana „Câştigă România!“ ajunge în Cluj Napoca. În intervalul orar 11.00-14.00, Studioul TVR Cluj-Napoca (Str. Donath, nr. 160) îi aşteaptă la preselecţii pe cei dornici să-şi testeze cunoştinţele de cultură generală pe teme despre România.  

Luni, 8 octombrie, Virgil Ianţu continuă seria întâlnirilor cu studenţii pasionaţi de concursurile de cultură generală din marile centre universitare ale ţării. Gazda emisiunii se va întâlni în Amfiteatrul 101, între orele 12.00-14.00, cu studenţii Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din Universitatea „Babeş-Bolyai“, din Cluj-Napoca.

Despre emisiunea „Câştigă România“

Concursul de cultură generală difuzat de TVR 2 a fost remarcat şi la nivel internaţional. În 2017, „Câştigă România!“ s-a lansat pe piaţa internaţională sub numele de „Win your country“, iar în premieră, producţia TVR a fost selecţionată la Eurovision Creative Forum, organizat de EBU (European Broadcasting Union). 

Concursul de cultură generală a primit la cea de-a 16-a ediţie a premiilor votate de publicul revistei TV Mania trofeul pentru „Cea mai bună emisiune concurs“, iar anul acesta a fost selectat în finala „International Format Awards 2018“, la secţiunea Cel mai bun format de game show de studio, într-o competiţie internaţională în care se premiază cele mai valoroase formate de emisiuni.

În fiecare ediţie, în platoul emisiunii se află trei concurenţi care trebuie să răspundă corect mai multor întrebări de cultură generală şi să străbată, virtual, mai multe judeţe de pe harta României. Fiecare concurent trebuie să-şi aleagă de pe harta României un judeţ de graniţă ca punct de plecare. Misiunea concurentului este să ajungă într-un judeţ tot de graniţă, ales de calculator. Concurenţii trebuie să răspundă la întrebări de cultură generală ce au legătură cu judeţele „prin care trec“. În ultima etapă rămâne un sigur jucător, cel care a răspuns la cele mai multe întrebări.

castiga romania virgil iantu foto tvr 2

FOTO TVR 2 

TV


Ultimele știri
Cele mai citite