Când apare al doilea sezon al serialului „Prietena mea genială“, după Elena Ferrante VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Al doilea sezon al serialului „Prietena mea genială“ va fi lansat în februarie FOTO HBO
Al doilea sezon al serialului „Prietena mea genială“ va fi lansat în februarie FOTO HBO

Cel de-al doilea sezon al serialul italian „Prietena mea genială/ L'amica geniale“, intitulat „Storia del nuovo cognome“, după romanul omonim apărut sub numele Elena Ferrante în 2012, va fi lansat de RAI şi HBO începând cu luna februarie.

Al doilea sezon al serialului va fi lansat de RAI pe 10 februarie, după o prezentare de trei zile în cinematografe, iar HBO va lansa producţia în luna martie, informează Variety.

Cele două protagoniste, Lila şi Elena, adolescente, părăsesc cartierul Luzzati din Napoli, unde are loc mare parte din acţiunea primului sezon. În vârstă de 16 ani, ele simt că sunt blocate în rutină. Lila este căsătorită şi, odată cu preluarea numelui soţului ei, are senzaţia că s-a pierdut. Elena este elevă model în Pisa. O întâlnire cu un vechi prieten din copilărie schimbă cursul evenimentelor.

Două dintre cele opt episoade ale noului sezon sunt regizate de Alice Rohrwacher, cunoscută pentru lungmetrajul „Lazzaro Felice“. Principalul regizor este Saverio Costanzo, care a creat serialul după ce a fost ales de Ferrante, care a supervizat scenariul.

Cel mai nou roman publicat sub pseudonimul Elena Ferrante, „La Vita Bugiarda degli Adulti“, a apărut în noiembrie 2019 şi a devenit deja bestseller în Italia.

Despre „Prietena mea genială“

Primul sezon format din opt episoade are la bază romanul cu acelaşi nume semnat de Elena Ferrante, un pseudonim al unei scriitoare care se ţine departe de ochii publicului.

Sezonul al doilea se va baza pe tiltul „Povestea noului nume“, al doilea volum, din patru, al „Tetralogiei napolitane”, seria de cărţi a Elenei Ferrante.

„Suntem încântaţi că povestea Elenei Ferrante a rezonat cu criticii şi cu telespectatorii şi abia aşteptăm să continuăm povestea Elenei şi a Lilei“, a spus Casey Bloys, preşedintele programelor HBO.

„RAI este foarte mândru de succesul extraordinar al serialului Prietena mea genială”, a spus Fabrizio Salini, directorul executiv RAI.

Serialul spune povestea Elenei Greco şi a cele mai bune prietene ale ei, Raffaella Cerullo, pe care întotdeauna a numit-o Lila. Acţiunea are loc în Napoli, anii `50, iar povestea tetralogiei acoperă mai bine de 60 de ani din viaţa celor două.

TVPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite