Adrian Bucur, membru în CA-TVR: „Fostul Director al Ştirilor TVR monitoriza video activitatea jurnaliştilor“

0
0
Adrian Bucur FOTO Arhiva Adevărul
Adrian Bucur FOTO Arhiva Adevărul

Adrian Bucur, membru în Consiliul de Administraţie (CA) al Televiziunii Române (TVR) şi jurnalist al Direcţiei de Ştiri din aceeaşi instituţie, a declarat că fostul director al Ştirilor TVR, Claudiu Lucaci, monitoriza video „24 din 24 de ore activitatea jurnaliştilor de la Departamentul Ştiri“, scrie Mediafax.

„Un fapt bizar, fără precedent în analele jurnalismului, e ţinut sub tăcere în Televiziunea Publică de câteva săptămâni. Fostul Director al Ştirilor TVR monitoriza video (audio?!) 24 din 24 activitatea jurnaliştilor de la Departamentul Ştiri. Tot corpul editorial din trei redacţii (TVR1, Telejurnale, TVR 2, Ora de Ştiri, TVR News) era supravegheat pe un monitor LCD conectat la 31 de camere video, amplasate în redacţii, studiouri, holuri, intrări, ieşiri. Ce verifica? De ce? Cine a autorizat acest lucru? Agenţia Naţională de Protecţia Datelor Personale a respins o atare cerere de autorizare. Şi, cu toate astea, ea s-a întâmplat ani de zile, până acum o lună. Vă întreb însă altceva. În ce ţară normală la cap şi la principiile democraţiei se întâmplă aşa ceva? Burkina Faso ştiu că e peste noi la afirmarea libertăţii presei. Ambasada SUA, Apador CH, Transparency International, Freedom House, Centrul pentru Jurnalism Independent, ia cineva atitudine? Eu, unul, m-am săturat de anchete şi comisii de disciplină, pentru că nu accept pumnul în gură“, a spus Adrian Bucur, citat de Mediafax.

Totodată, Bucur susţine că respectivele camere de supraveghere nu monitorizau posibilele furturi, întrucât de acest lucru se ocupă jandarmii, şi nici incendiile, care intră în atribuţiile pompierilor.

La sfârşitul lunii aprilie, Claudiu Lucaci a fost înlocuit la şefia Ştirilor TVR cu Raluca Brumaru, în urma unei decizii luate de preşedintele-director al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), Stelian Tănase.

TV


Ultimele știri
Cele mai citite