Adelina, o fetiţă care suferă de o formă gravă de epilepsie, primeşte o casă nouă la „Visuri la cheie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Micuţa Adelina suferă de o formă gravă de epilepsie FOTO Pro TV
Micuţa Adelina suferă de o formă gravă de epilepsie FOTO Pro TV

Cea de-a cincea ediţie „Visuri la cheie“ prezintă povestea Lilianei Ion, mama unei fetiţe de doar patru ani şi şapte luni diagnosticată cu una dintre cele mai rare forme de epilepsie: sindromul Dravet. Părăsită de soţ, femeia a fost nevoită să facă sacrificii enorme pentru a-şi creşte singură copilul.

În această seară, începând cu 20:30, caravana „Visuri la cheie“ ajunge în Slobozia, la micuţa Adelina şi la mama acesteia. La vârsta de patru luni, Adelina a început să aibă convulsii febrile, urmate apoi de cele afebrile. Când fetiţa a împlinit un an, exista deja suspiciunea că ar putea avea sindromul Dravet, urmând ca la vârsta de doi ani să primească confirmarea genetică.

Ulterior acestui moment, mama, Liliana, a început să aibă certuri din ce în ce mai frecvente cu tatăl micuţei, creându-se astfel un mediu ostil creşterii Adelinei. Tatăl acesteia a refuzat să lupte pentru fiica sa şi a părăsit-o pe Liliana. Aceasta din urmă a reuşit să treacă peste decepţie şi să lupte în continuare pentru copilul ei. Liliana caută în permanenţă informaţii despre noi tratamente, regimuri alimentare şi suplimente naturiste.

În prezent, starea Adelinei se imbunătăţeşte pe zi ce trece. Cu toate acestea, micuţa a rămas cu un retard psihomotor pentru care urmează tratament. Liliana îşi dă silinţa pentru a suplini atât rolul de mamă, cât şi pe cel de tată. Bărbatul nu îşi dă interesul pentru fiica lui, în ciuda faptului că veniturile i-ar permite să contribuie la creşterea şi ajutorarea ei.

visuri la cheie foto pro tv

Adelina, alături de mama ei, Liliana FOTO Pro TV

De la copii de şcoală, la oameni în toată firea, întreaga comunitate din Slobozia s-a mobilizat rapid pentru a ajuta familia Ion şi a contribuit la construirea unui vis. Adelina are nevoie de un cămin cald şi primitor, căldura fiind un element vital pentru fetiţă, crizele de epilepsie declanşându-se în momentul în care organismul acesteia este expus frigului.

„Povestea întâlnită la Slobozia este marcantă. Faptul că o mamă singură luptă de câţiva ani pentru binele unicului copil, fără a avea un loc de muncă sigur este ceva impresionant. Adelina este un înger de fetiţă, cu un chip luminos şi zâmbitor. Şi de această dată, voluntarii au răspuns prompt pentru a clădi o speranţă în viaţa oamenilor cu poveşti de viaţă adevărate, a declarat Dragoş Bucur, realizatorul emisiunii „Visuri la Cheie.

visuri la cheie foto pro tv

Casa familiei Ion înainte de intervenţia echipei „Visuri la Cheie“ FOTO Pro TV

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite